Επιστροφή με χαμόγελα και επτά μετάλλια για τους Έλληνες κωπηλάτες (video)

by admin
1 views

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2024 έλαβε χώρα στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ελληνική αποστολή να επιστρέφει στην πατρίδα με επτά μετάλλια (τέσσερα χρυσά και τρία ασημένια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατετάγη ως 3η δύναμη στις εφηβικές κατηγορίες και ως 5η σε όλες τις συμμετοχές, μετά την εκπληκτική επίδοσή της στην Γαλλία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.


Στις κατηγορίες εφήβων, ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ. Οι Νίκος Χωλόπουλος και Κωνσταντίνος Γιαννούλης ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα διπλού σκιφ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Γαβριέλα Λιόλου – Βάλια Λυκομήτρου στην αντίστοιχη κατηγορία νεανίδων. Η Νεφέλη Ντάρα και η Δήμητρα Παπαϊωάννου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο δίκωπο νεανίδων.

Στις κατηγορίες ενηλίκων, το χρυσό απέσπασαν οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού στο αγώνισμα διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το ασημένιο στο απλό σκιφ ανδρών, όπως και η Ζωή Φίτσιου στο απλό σκιφ γυναικών.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ