Επικοινώνησε με την Καμάλα Χάρις

by admin
6 views

H αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Τζέι Ντι Βανς, είχαν την πρώτη τους επικοινωνία από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο γερουσιαστής του Οχάιο είναι ο εκλεκτός του.

Ωστόσο σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να επεξεργάζονται τους όρους για τη συμμετοχή τους σε ένα debate.

Η Χάρις συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα debate στο CBS News είτε στις 23 Ιουλίου είτε στις 13 Αυγούστου. Πριν από δύο μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε στις ίδιες ημερομηνίες, ή μία αργότερα εκ μέρους του τότε αγνώστου υποψήφιου συντρόφου του – αλλά για ένα debate στο Fox News, το οποίο η ομάδα του Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα απορρίψει.

Οι άνθρωποι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν τις εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με το debate, δήλωσαν ότι δεν υπήρξε πρόοδος στη γεφύρωση των διαφωνιών σχετικά με τον εταίρο του δικτύου και τη μορφή, αλλά αναμένουν ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν τώρα που ο Τραμπ επέλεξε τον Βανς, έναν γερουσιαστή πρώτης θητείας από το Οχάιο.

Την επικοινωνία με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε και ο ίδιος Βανς, αφού αρχικά είχε αγνοήσει την κλήση από άγνωστο αριθμό.

«Ευγενικό και εγκάρδιο τηλεφώνημα»

«Ο πρόεδρος Τραμπ μου προσφέρει αυτή τη δουλειά και μετά, το τηλέφωνό μου αρχίζει να ανατινάζεται και δέχομαι μια κλήση και ήταν στην πραγματικότητα από έναν άγνωστο αριθμό. Και ήταν προφανώς η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις»,δήλωσε ο Βανς στο NewsMax. «Μιλήσαμε σήμερα. Ήταν πολύ ευγενική, πολύ εγκάρδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πείσουμε τον αμερικανικό λαό να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του προέδρου Τραμπ, του αντιπροέδρου Βανς, αλλά εκτίμησα το τηλεφώνημα. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Ο Τζέι Ντι Βανς ρωτήθηκε αν αποθήκευσε τον αριθμό. «Δεν το έκανα. Δεν το έκανα», είπε γελώντας.

«Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν ενεργά να πετάξουν τον υποψήφιό τους έξω από την κούρσα. Αυτό το κόμμα εδώ είναι πραγματικά ενωμένο πίσω από τον πρόεδρο Τραμπ. Είναι ένα πραγματικά καλό συναίσθημα και νομίζω ότι αυτή η δυναμική είναι κάτι που μπορείς σχεδόν να απλώσεις το χέρι σου και να την αγγίξεις», δήλωσε ο Βανς.

Ο Βανς δήλωσε επίσης ότι «είναι εντελώς τρελό» το γεγονός ότι στο πρώτο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο οποίο συμμετείχε είναι εκείνο στο οποίο προτάθηκε ως αντιπρόεδρος.

«Προφανώς, θέλουμε να συζητήσουμε με τον αντιπρόεδρο Χάρις γιατί είναι σημαντικό για τον αμερικανικό λαό να δει την αντιπαράθεση», δήλωσε ακόμα ο Βανς για το ενδεχόμενο ενός debate.

Η Χάρις, στο συγχαρητήριο φωνητικό μήνυμα που έστειλε στον Βανς για την επιλογή του τη Δευτέρα, τον παρότρυνε να δεχτεί το debate του CBS, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Ο Βανς απάντησε στην κλήση της Harris την Τρίτη και το ζευγάρι αντάλλαξε ευχάριστα λόγια, δήλωσε το εν λόγω άτομο. Ένα δεύτερο πρόσωπο δήλωσε ότι μοιράστηκαν την επιθυμία να κάνουν debate, αλλά δεν συζήτησαν λεπτομέρειες.

Πηγή: CNN, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ