Επιθέσεις κατά Τούρκων στη βόρεια Συρία, μετά το πογκρόμ κατά Σύρων στην κεντρική Τουρκία

by admin
8 views

ανταπόκριση από την Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Πολλοί τουρκικοί δημοσιογραφικοί λογαριασμοί στο Χ μεταδίδουν ότι στην περιοχή Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας έχουν ξεσπάσει ταραχές εναντίον της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή από το 2016, και επιτέθηκαν κατά τουρκικών φορτηγών και δύο υποκαταστημάτων των τουρκικών ταχυδρομείων (ΡΤΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες του αντιπολιτευόμενου Halk TV, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα της με τη Συρία.

Πρόσφατες ενδείξεις εν δυνάμει “επικείμενης συνεννόησης” μεταξύ Άγκυρας και του Άσαντ στη Δαμασκό εκτιμώνται ως «ένας από τους λόγους των επιθέσεων εναντίον της τ/παρουσίας στην περιοχή».

Αφορμή ωστόσο στάθηκαν οι ταραχές που εξελίχθηκαν επί ώρες χτες νύχτα στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας με αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον Σύρων προσφύγων και περιουσιών τους, μετά την κυκλοφορία στην πόλη ότι Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά πεντάχρονο κορίτσι, με το οποίο κατά πληροφορίες έχει συγγενική σχέση.

Για τα χθεσινά επεισόδια, κατά τα οποία έγιναν άνω των 67 συλλήψεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση και «την ξενοφοβική ρητορική μίσους που καλλιεργεί εναντίον των προσφύγων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ