Επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρονια της ομάδας Formula “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

by admin
1 views

Η Centaurus Racing δημιουργήθηκε το 2009 από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σκοπός της είναι η έρευνα και κατασκευή αγωνιστικών μονοθεσίων τύπου Formula, ικανών να συμμετέχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανολογίας Formula Student, ανάμεσα σε πανεπιστημιακές ομάδες από όλη την υφήλιο.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει συμμετάσχει σε 22 διαγωνισμούς, φέροντας πολλαπλές διακρίσεις στα διάφορα αγωνίσματά τους. Συγκεκριμένα, στις τελευταίες της συμμετοχές, την σεζόν 2022 – 2023, η Centaurus Racing κατέκτησε 11 διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες την 1η θέση στο αγώνισμα της κοστολόγησης του μονοθεσίου, αλλά και την 3η θέση στην γενική κατάταξη του διαγωνισμού Formula Student Austria, ενός από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρονια της ομάδας Formula “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το 2024, και με την συμπλήρωση των 15 χρόνων από την ίδρυσή της, η Centaurus Racing, κατάφερε να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του 10ου μονοθέσιού της. Τα μέλη της ομάδας διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, επετειακή εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει και την αποκάλυψη του καινούργιου μονοθέσιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ