Επίδειξη ισχύος από τη Χεζμπολάχ: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των βαρέων πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2

by admin
1 views

Τα στρατιωτικά Μέσα Ενημέρωσης της Χεζμπολάχ δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τους πυραύλους “Fadi 1” και “Fadi 2” που χρησιμοποίησε στον βομβαρδισμό της Χάιφα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι «τα χαρακτηριστικά του πυραύλου Fadi 1 είναι ότι η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 83 κιλά, το διαμέτρημα του βλήματος είναι 220 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα και η εμβέλεια είναι 70 χιλιόμετρα», εξηγώντας ότι «ο πύραυλος εδάφους-εδάφους είναι τακτικός και χρησιμοποιείται σε βομβαρδισμούς περιοχής».

«Ο πύραυλος χρησιμοποιείται σε εντατικούς βομβαρδισμούς για να προκαλέσει σύγχυση στα αμυντικά συστήματα και μπορεί να εκτοξευθεί από σταθερές ή κινητές συστοιχίες, ενώ χρησιμοποιείται για να διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις βάσεις στόχων μακριά από τις πρώτες γραμμές» σημείωσε η Χεζμπολάχ.

Όσον αφορά τον πύραυλο «Fadi 2», εξήγησε ότι «η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 170 κιλά, το διαμέτρημα του πυραύλου είναι 302 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα, το βεληνεκές 100 χιλιόμετρα και ο πύραυλος εδάφους-εδάφους είναι τακτικός και χρησιμοποιείται για βομβαρδισμούς περιοχής».

«Η κεφαλή είναι εξαιρετικά εκρηκτική, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική ενάντια σε οχυρωμένες τοποθεσίες, υποδομές και μεγάλες συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων», είπε η Χεζμπολάχ ανακοινώνοντας ότι «ο πύραυλος τέθηκε σε λειτουργία κατά τον πόλεμο του Ιουλίου 2006».

Τα ξημερώματα της Κυριακή η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Χάιφα, με στόχο την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ και τα στρατιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα της εταιρείας Rafael, η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρονικά μέσα και εξοπλισμό. Στόχευσαν επίσης πολλά σπίτια στην πόλη.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ