Εξερράγη το ηφαίστειο Ibu της Ινδονησίας

by admin
0 views

Το όρος Ibu της Ινδονησίας εξερράγη την Τρίτη, εκτοξεύοντας πυκνές στήλες γκρίζας τέφρας πέντε χιλιόμετρα (τρία μίλια) ψηλά στον ουρανό, ανακοίνωσε η ηφαιστειολογική υπηρεσία, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για εκκενώσεις.

Το ηφαίστειο στο ανατολικό νησί Χαλμαχέρα ξέσπασε στις 5:36 π.μ. για περίπου δύο λεπτά, δήλωσε ο Heruningtyas Desi Purnamasari, αξιωματούχος της υπηρεσίας PVMB. Όλες οι δραστηριότητες απαγορεύτηκαν σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων (4,4 μίλια) από τον κρατήρα.

Το ηφαίστειο είναι ενεργό επειδή υπάρχει έντονη κίνηση μάγματος“, δήλωσε ο Heruningtyas, προσθέτοντας ότι η κατάσταση συναγερμού ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, όπου βρίσκεται από τις 16 Μαΐου.

Σύννεφα γκρίζας τέφρας υψώθηκαν στον ουρανό από τον κρατήρα σύμφωνα με εικόνες από βίντεο που παρείχε η υπηρεσία PVMB. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά εκρήξεων από τον Μάιο που ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν επτά κοντινά χωριά, αν και το περιστατικό της Τρίτης δεν ανάγκασε σε νέα εκκένωση, ανακοίνωσε η BNPB.

Η Ινδονησία εκτείνεται στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας όπου πολλαπλές τεκτονικές πλάκες συναντώνται.

Τον περασμένο μήνα, η έκρηξη του ηφαιστείου Ρουάνγκ στη βόρεια Σουλαουέζι εκτόξευσε πυρακτωμένη λάβα, αναγκάζοντας πάνω από 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ