Ενίσχυση της Ουκρανίας με αποστολή στρατιωτικού υλικού από τη Βουλγαρία

by admin
1 views

Η Βουλγαρία έστειλε οκτώ αποστολές όπλων, εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία, όλα σε αυστηρή συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ (Atanas Zaprianov), απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με φωτογραφίες των βουλγαρικών αυτοκινούμενων όλμων Gvozdika στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουκρανία.

Ο υπουργός συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας σχολικής χρονιάς στο Κολλέγιο Άμυνας G.S. Rakovski.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρχε τέτοιος εξοπλισμός», είπε ο Zaprianov, όταν ρωτήθηκε εάν η Βουλγαρία είχε στείλει τέτοια όπλα, αλλά εξήγησε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο εξοπλισμός στις φωτογραφίες ήταν βουλγαρικός όλμος, καθώς όλα τα πρώην κράτη μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας συνεχίζουν να βοηθούν την Ουκρανία και να στέλνουν τέτοια συστήματα.

Ο Βούλγαρος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι όλες οι αποστολές στρατιωτικού υλικού που θα σταλούν θα υπόκεινται σε αντισταθμιστική επιστροφή και ότι η Βουλγαρία αναμένει πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία θα επανεπενδυθούν στον εκσυγχρονισμό του στρατού.
“Υπήρξε μια αύξηση όσον αφορά τις εγγραφές σε στρατιωτικές σχολές στο πλαίσιο της προσπάθειας να καλυφθεί το 100% των θέσεων μαθητών σε ανώτερες στρατιωτικές σχολές”, είπε ο Ζαπριάνοφ , προσθέτοντας ότι η αποχώρηση αξιωματικών από το στρατό είχε σταματήσει.

Πηγή: agerpres.ro

Επιμέλεια-Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ