Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Eπιστολή προς τον Πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ – Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος

by admin
1 views

Με την αντίστροφη μέτρηση για την 88η ΔΕΘ να έχει ξεκινήσει, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απέστειλε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλυτική επιστολή όπου αναφέρονται οι προσδοκίες του κλάδου από τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Ο κ. Καφούνης επισημαίνει ότι εκπροσωπεί έναν εκ των αρχαιοτέρων επιχειρηματικών οργανώσεων της χώρας, ο οποίος με σοβαρές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια να παρεμβαίνει αποτελεσματικά, στηρίζοντας το ελληνικό εμπόριο.

Εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς όσους στοχοποιούν συλλήβδην τον εμπορικό κόσμο για «αισχροκέρδεια» και παράλληλα επισημαίνει «ότι το εμπόριο ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιδεικνύοντας μοναδική προσαρμοστικότητα στην εφαρμογή της σωστής μεν, αλλά δυσεφάρμοστης διασύνδεσης των POS, ERP και εμπορολογιστικών συστημάτων με την ΑΑΔΕ καθώς και στο μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και με ανέτοιμες τις εταιρείες – παρόχους αντιστοίχων υπηρεσιών και τις υποδομές των δημοσίων υπηρεσιών, επιφορτίστηκε μέρος των υποχρεώσεων που αναλογούν στο κράτος για την αναγκαία πάταξη της μάστιγας της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής».

Ο κ. Καφούνης στην επιστολή του αναφέρει ότι από τις εξαγγελίες στην ομιλία του Πρωθυπουργού, περιμένει αναφορές στα αιτήματα του εμπορικού κόσμου και συγκεκριμένα:

«Την οριστική και άμεση κατάργηση του παρωχημένου μνημονιακού “τέλους επιτηδεύματος”.
Τη μείωση της υπερβολικής προκαταβολής φόρου για τα απρόβλεπτα κέρδη της επόμενης χρήσης.
Την εξαίρεση, τουλάχιστον του απόλυτα διασυνδεδεμένου εμπορίου με την ΑΑΔΕ, από την οπισθοδρομική αντικειμενική φορολόγηση κερδών για “φανταστικά” κέρδη.
Την ουσιαστική του παρέμβαση, με χρήση κάθε νομικού τρόπου που διαθέτει, υπέρ της τίμιας λειτουργίας του ολιγοπωλιακού τραπεζικού συστήματος, με την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού που ισχύουν για όλους.
Και τέλος, την ουσιαστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών και όχι την ασήμαντη εξαγγελθείσα μείωση, τουλάχιστον για τους κλάδους που με δυσκολίες και τρόμο για τα υπέρογκα πρόστιμα, εφαρμόζουν ήδη την ψηφιακή κάρτα εργασίας».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ