Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Διοργανώνει διημερίδα με τίτλο “CinemAI”

by admin
1 views

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη μακροχρόνια βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής κινηματογραφίας και του οπτικοακουστικού τομέα της χώρας μας διοργανώνει διημερίδα με τίτλο CinemAI, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ιmpact Hub Athens στις 30 και 31 Μαΐου 2024. Το CinemAI αποσκοπεί στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τη ραγδαία ανάπτυξη και συμβολή των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence | AI) στην κινηματογραφική βιομηχανία και ευρύτερα στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών. Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA, η Διεύθυνση Προώθησης Hellas Film και η Διεύθυνση Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών Hellenic Film Commission σχεδίασαν τον πρόγραμμα των εκδηλώσεων της διημερίδας αυτής με την πολύτιμη συνεργασία της ομάδας Interferences.

Το φάσμα του CinemAI

Η διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων και εκδηλώσεων, αλλά και σε οργανισμούς και φορείς του οπτικοακουστικού τομέα. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει οκτώ εισηγήσεις και ισάριθμα εξειδικευμένα εργαστήρια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών οπτικών και προσεγγίσεων γύρω από τη δυναμική σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με τον κινηματογράφο και το οπτικοακουστικό έργο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν επαγγελματικά διευρύνοντας τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις τους για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με την ενσωμάτωση των τεχνολογιών ΑΙ σε βασικές δημιουργικές και λειτουργικές διαδικασίες της παραγωγής.

Οι καλεσμένοι στο CinemAI, καταξιωμένοι εκπαιδευτές και ομιλητές με εμπειρία στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο, θα αναπτύξουν θεωρητικές και πρακτικές πτυχές γύρω από τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και ζητήματα, ηθικά και νομικά, τα οποία εγείρονται λόγω της διαρκώς αυξανόμενης χρήσης τέτοιων τεχνολογιών. Το πρακτικό μέρος της διημερίδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξοικειώνει τους επαγγελματίες με ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις. Τα οκτώ εργαστήρια του CinemAI θα εστιαστούν στη χρήση των εργαλείων ΑΙ σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το storyboard και την ανάπτυξη του κινηματογραφικού ή οπτικοακουστικού σχεδίου έως το post-production (π.χ ενσωμάτωση οπτικών εφέ) και το marketing.

Για το ΕΚΚ η επιδίωξη μιας αυξανόμενης προστιθέμενης κινηματογραφικής αξίας, που θα δημιουργείται στην Ελλάδα, συνδέεται και με εκπαιδευτικές δράσεις όπως το CinemAI, το οποίο σχεδιάστηκε για να συμβάλει στην ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων στον ορίζοντα μιας βιώσιμης, εξωστρεφούς και ανταγωνιστικής εγχώριας κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Το Impact Hub Athens βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 28 στην Αθήνα.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Διοργανώνει διημερίδα με τίτλο “CinemAI”
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ