Ελβετία: Ποινική έρευνα και συλλήψεις μετά το θάνατο γυναίκας σε θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας

by admin
2 views

Οι ελβετικές αρχές προχώρησαν σε ποινική έρευνα και συλλήψεις μετά τον θάνατο μιας γυναίκας σε θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Το περιστατικό αφορά τη χρήση της καινοτόμου κάψουλας Sarco, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα να δώσουν τέλος στη ζωή τους μέσω εισπνοής αζώτου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις δέκα λεπτά, με την τελευταία φράση που ακούγεται να είναι: «αν θες να πεθάνεις, πάτα αυτό το κουμπί». Ο δημιουργός της κάψουλας, Φίλιπ Νίτσκε, αναφέρει ότι οι χρήστες αρχίζουν να αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι, ασυντόνιστοι και σε κατάσταση ευφορίας, πριν χάσουν τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κάψουλα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας σε δάσος κοντά στα γερμανικά σύνορα, από μια 64χρονη γυναίκα αμερικανικής καταγωγής που έπασχε από ανίατη ασθένεια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν το άψυχο σώμα της και προχώρησαν στη σύλληψη του διευθυντή της εταιρείας που κατασκεύασε την κάψουλα, δύο δικηγόρων και ενός φωτορεπόρτερ.

Η υπουργός Εσωτερικών Ελίζαμπεθ Μπάουμ Σνάιντερ δήλωσε ότι «στην Ελβετία, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία πληροί ιατρικές και ηθικές απαιτήσεις». Υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν υποφέρουν από κατάθλιψη και ότι έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών των πράξεών τους.

Η Ελβετία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως όπου η ευθανασία είναι νόμιμη υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με την παρουσία γιατρού. Η υπόθεση αυτή θέτει σε δημόσιο διάλογο τις ηθικές και νομικές πτυχές της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή των κανονισμών.

Αυτή η τραγική περίπτωση θα συνεχίσει να προκαλεί συζητήσεις σχετικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και την ευθανασία, εν μέσω μιας κοινωνίας που αναζητά ισορροπία μεταξύ της ατομικής ελευθερίας και της προστασίας των πιο ευάλωτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ