Δ. Κουτσούμπας: Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στη σήψη τους – Μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή

by admin
0 views

Στη Μαλεσίνα ολοκλήρωσε με ομιλία την προεκλογική περίοδο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας στην υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πάλι εδώ, το ΚΚΕ είναι και πάλι εδώ, δίπλα σας, δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους. Εδώ στη Λοκρίδα, στη Μαλεσίνα, στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε αυτή την προεκλογική μας δραστηριότητα για τις Ευρωεκλογές και να στείλουμε μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, στον λαό μας.

Την Κυριακή βάλτε μπροστά τις δικές σας ανάγκες και των παιδιών σας, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί εδώ ζουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, που δίνουν εδώ και 4,5 χρόνια έναν δύσκολο, μα και όμορφο και πάνω από όλα δίκαιο αγώνα, για να κρατήσουν τις δουλειές τους. Για να κρατήσουν τις ζωές τους σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Δεν είστε μόνοι σας και το ξέρετε. Αυτόν τον αγώνα τον δίνετε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος σε όλη τη χώρα που σας συμπαραστέκονται.

Τον δίνετε μαζί με το ΚΚΕ. Τα μέλη του, τα στελέχη του, οι εκλεγμένοι σε δήμους και περιφέρεια, η κοινοβουλευτική και ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα, ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι, συμπαραστάτες σας. Δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Όπως θα είναι και δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, την νεολαία μας και τις γυναίκες που δίνουν επίσης έναν σκληρό αγώνα.

Η Μαλεσίνα, και τα υπόλοιπα χωριά της ΛΑΡΚΟ, είναι ίσως ο πιο κατάλληλος τόπος για να σηματοδοτήσουμε, κλείνοντας αυτή την πολύμηνη προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτό που λέμε από την αρχή: Ότι η περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ, θα επιστρέψει την επόμενη μέρα στον ίδιο, στους αγώνες για τη δουλειά του, τα δικαιώματά του και τη ζωή του. Αυτό έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Είναι όμως η καλύτερη απόδειξη και για κάτι άλλο που λέμε, ότι πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και παλιότερα οι προηγούμενες. Γιατί έγκλημα είναι και αυτό που έχει συμβεί διαχρονικά στη ΛΑΡΚΟ, το οποίο προσπαθούν τώρα να ολοκληρώσουν. Έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των επαγγελματιών που ζουν από τη ΛΑΡΚΟ, των ίδιων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ποιος ξεχνάει ότι σε συμφωνία των κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΛΑΡΚΟ δεν ανέπτυξε ποτέ τις δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες δυνατότητές της στην κατεύθυνση παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα; Αλλά η πρώτη ύλη της κατέληγε σε ευρωπαϊκά μονοπώλια και μάλιστα πολύ φτηνά, για να παράγουν αυτά ένα προϊόν μεγάλης αξίας;

Ποιος ξεχνάει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, επέβαλλε στη ΛΑΡΚΟ «πρόστιμο κρατικών ενισχύσεων»; Κι αυτό, όχι γιατί η επιχείρηση εισέπραττε τίποτα κραυγαλέες κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά γιατί ήθελαν να τη στραγγαλίσουν οικονομικά, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της εκποίησης…

Και σήμερα, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό της Λοκρίδας δεν έχει τελειωμό. Ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μέχρι να υπάρξει τριμερής διάλογος κυβέρνησης – νέου ιδιοκτήτη – εργαζομένων, τελικά επιχείρησε να τους απολύσει όλους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και χωρίς να διασφαλίζει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Πού είναι σήμερα οι κ.κ. Χατζηδάκης, Σταϊκούρας, Οικονόμου, Κοτρωνιάς και άλλοι; Εμείς, για μια ακόμη φορά, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει εδώ και τώρα με σοβαρότητα. Έχει διασφαλίσει την επαναλειτουργία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ;

Κανείς τους βέβαια δεν απαντά καθαρά. «Θα πράξουμε τα δέοντα για να βρούμε βιώσιμη λύση» λένε. Και τι να πουν, πως εδώ δεν πρόκειται για “επενδυτή”, αλλά μάλλον, όπως λένε οι εργαζόμενοι, για έναν “παλιατζή – σκραπατζή”;

Έτσι, αντί για «την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ και την βιώσιμη λύση», τής βάζουν το οριστικό λουκέτο και μαζί υπονομεύουν τη μελλοντική προοπτική για τη συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας στην χώρα μας. Αντί για θέσεις εργασίας, μεγαλώνουν τις λίστες ανεργίας και καταδικάζουν τις περιοχές γύρω από τις οποίες δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ να ερημώσουν. Και όλα αυτά, με μπούσουλα τις περίφημες “Ευρωπαϊκές Οδηγίες”. Γι’ αυτό το λέμε και να το καταλάβουν καλά στην Κυβέρνηση του Μητσοτάκη: Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει η ΛΟΚΡΙΔΑ, η ΦΘΙΩΤΙΔΑ να πνιγεί στην ανεργία.

Η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις 18 Ιουνίου, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, είναι για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή! Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Και θα τα καταφέρουμε πάλι. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο Λαός της Λοκρίδας δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα και δεν είναι μόνοι τους. Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ να καπνίσει ξανά».

Συνέχισε λέγοντας: «Ξέρουμε ότι και εσείς, όπως και όλος ο λαϊκός κόσμος αυτής της χώρας, εξοργίζεστε όταν βλέπετε αυτό τον καβγά των εκατομμυριούχων για τις καταθέσεις τους, τις μετοχές τους, τα ακίνητά τους. Αν κάτι επιβεβαιώνεται και από τον χλιδάτο τρόπο που ζουν, είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα του λαού και ούτε νοιάζονται γι’ αυτόν. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την κοινή πολιτική τους, τους νόμους που ψηφίζουν, οι οποίοι κριτήριο έχουν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της δικής τους τάξης, της τάξης των λίγων εκμεταλλευτών. Και επειδή δεν μπορούν να διαφωνήσουν και να αντιπαρατεθούν σε αυτά στα οποία ταυτίζονται, το έριξαν στη λασπομαχία και στη σύγκριση των περιουσιών τους.

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας, τη στιγμή που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, την ίδια στιγμή κυριολεκτικά που μαθαίνει ότι πρέπει να πληρώσει το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα, σαν αποτέλεσμα της κοινής τους πολιτικής, της πολιτικής της ΕΕ με τα χρηματιστήρια ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση, να κάνουν πασαρέλα μπροστά του με τα εκατομμύριά τους, με την χλιδή και την πολυτέλεια τους, αυτοί οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων!

Είναι όμως ένας ακόμα λόγος που ο κόσμος της δουλειάς, πρέπει να γυρίσει την πλάτη του σε αυτήν τη σαπίλα! Να μαυρίσει τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας που έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημόνια, στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους και στους πολεμικούς σχεδιασμούς… Και το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Αριστερά και την Ελληνική Λύση, το κόμμα του Βελόπουλου. Να μαυρίσει δηλαδή, όλη αυτή την πολιτική που συσσωρεύει πλούτο στη μία πλευρά και αδιέξοδα, φτώχεια στην άλλη…

Ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Υπάρχει και ο άλλος κόσμος, τον οποίο στο πολιτικό επίπεδο εκφράζει το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα που δεν σταμάτησε στιγμή, ούτε στην προεκλογική περίοδο να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη των αδικημένων, του λαού.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στη σήψη τους, να υπερασπιστούμε τον δικό μας κόσμο, του δίκιου, της αλήθειας, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης. Μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή!

Για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, για να καταχτηθούν νέα δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά η αλληλεγγύη.»

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ