Δραματικές στιγμές στη Γάζα μετά το βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ

by admin
0 views

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια ζητούν από το Ισραήλ οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση σε σχολείο στη Γάζα, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Σε νέο αδιέξοδο έχουν επέλθει οι συνομιλίες για εκεχειρία, την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ξαπλωμένος στο πάτωμα του νοσοκομείου ο Ιμάντ Αλ Μακάντμε, λέει ότι τραυματίστηκε ενώ έπαιζε στο σχολείο του ΟΗΕ στο Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα όταν το κτίριο βομβαρδίστηκε από τους Ισραηλινούς. Ο πατέρας του σκοτώθηκε, όπως και ο αδελφός του μικρού Μοχάμεντ, τον δεύτερο που χάνει σε αυτόν τον πόλεμο.

Για χρήση αμερικανικών βομβών στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν γυναίκες και παιδιά, ηλικίας ακόμη και τεσσάρων ετών, κάνει λόγο το CNN.

Θραύσματα από βόμβες αμερικανικής κατασκευής GΒU-A 39 εντοπίστηκαν στα συντρίμμια, σύμφωνα με ειδικούς που τα εξέτασαν. Το ίδιο είδος που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή επίθεση στη Ράφα, τον προηγούμενο μήνα που σκότωσε 45 ανθρώπους

Για χτύπημα ακριβείας σε σημείο του συγκροτήματος όπου δεν υπήρχαν γυναίκες και παιδιά επιμένει ο ισραηλινός στρατός, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα μελών της Χαμάς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση..

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι, δήλωσε: «Τους εξοντώσαμε προτού υλοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις κατά των Ισραηλινών. Τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, ορισμένοι από της δυνάμεις Νούχμπα».

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το χτύπημα στο σχολείο ζητεί ο Ζοζέπ Μπορέλ ενώ η Ουάσινγκτον διαμηνύει ότι αναμένει διαφάνεια από τις ισραηλινές Αρχές. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πάντως πιστεύει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος θα μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 24 Ιουλίου, συμμερίζεται τις ανησυχίες του για τη Ράφα.

Όπως δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν: «Θα εισέβαλλαν στη Ράφα, ολοταχώς, θα κατακτούσαν ολόκληρη τη Ράφα, θα έμπαιναν μέσα στην πόλη, θα προέλαυναν με όλες τις δυνάμεις τους. Δεν το έχουν κάνει].

Καθώς οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία έχουν οδηγηθεί για μία ακόμη φορά σε αδιέξοδο, νέες επιθέσεις κατά μήκος της Γάζας έχουν εξαπολύσει οι Ισραηλινοί.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ