Διθύραμβοι του διεθνούς τύπου για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

by admin
0 views

Τον γύρο του κόσμου κάνει η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Europe Conference League, με αποθεωτικά σχόλια για την ομάδα του Πειραιά και συνεχείς παραλληλισμούς με το ένδοξο μυθολογικό παρελθόν της Ελλάδας.

Στην Ισπανία, ο Όλυμπος έχει την τιμητική του στις δύο μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της χώρας της Ιβηρικής, την Marca και την As, με τον Μεντιλίμπαρ να παίρνει τη θέση του Δία στην κορυφή του βουνού των θεών!

Και οι δύο ισπανικές εφημερίδες στέκονται ιδιαίτερα στην προσωπική επιτυχία και τον «ευρωάθλο» του ομοεθνή τους προπονητή, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κερδίζει έναν ευρωπαϊκό τίτλο: πέρυσι με τη Σεβίλλη και φέτος με το Ολυμπιακό!

Στη Γαλλία, η Equipe υπογραμμίζει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού, ενώ το γερμανικό Kicker σημειώνει ότι πρόκειται για «ιστορικό θρίαμβο».  

Εκτενείς αναφορές στον τελικό του Conference League υπήρχαν και στα μέσα της Αργεντινής, αφού διάφοροι παίκτες από τη νοτιοαμερικάνικη αυτή χώρα αγωνίζονται στις δύο ομάδες: Χέσσε και Ορτέγκα στον Ολυμπιακό, Κουάρτα, Μπελτράν και Νίκο Γκονσάλες στη Φιορεντίνα. Στα αντίθετα συναισθήματά τους στάθηκε η Ole, κάνοντας λόγο τόσο για την «εξιλεωτική» ασίστ του Χέσσε στο γκολ του Ελ Κααμπί, όσο και στη θλίψη των Αργεντίνων άσων μετά τον αγώνα.    

Στον αγγλόφωνο τύπο, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά και την εξαιρετική επιθετική απόδοση του σκόρερ του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά όλη τη χρονιά. «Κέρδισε το Conference αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο Γκάρντιαν, ενώ το CBS υπενθυμίζει ότι πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο χαμένο τελικό του Conference για τους Ιταλούς.

Αυτό ήταν ακριβώς και το σημείο που εστίασαν τα ιταλικά μέσα. γράφει: «Η Φιορεντίνα παραμένει στοιχειωμένη: Ο Ολυμπιακός έριξε νοκ άουτ τους Βιόλα στο 116’», γράφει η Gazzetta dello Sport, που όμως εξαίρει το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας, ενώ η Corriere dello Sport κάνει λόγο για «καταραμένο κύπελλο» και για τον Ολυμπιακό που «είχε μπόμπερ, ενώ οι Βιόλα, όχι».  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ