Δημήτρης Βαγιανός (καθηγητής LSE) στο ERTNEWS: Τα οικονομικά κίνητρα η λύση για το δημογραφικό 

by admin
2 views

Οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού θα πρέπει να είναι μέρος ενός γενικότερου πλέγματος πολιτικών όπως για παράδειγμα η ελεγχόμενη  μετανάστευση και η καλύτερη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού ώστε να μην πέφτει το επίπεδο ζωής. Παράλληλα, η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών θα πρέπει να αυξηθεί στην εργασία, σημειώνει σε συνέντευξη του στο ERTNEWS, ο κ. Δημήτρης Βαγιανός Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο London School of Economics.

Διψήφια ποσοστά αυξήσεων στα πράσινα τιμολόγια που επιλέγουν και οι 9 στους 10 καταναλωτές φέρνει τελικώς ο Ιούλιος. Αξιοσημείωτη είναι και η απόφαση ισχυρών παικτών της αγοράς να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις και στα μπλε τιμολόγια. Επομένως, η ασφάλεια του σταθερού θα κοστίζει ακριβότερα…

Τη θέση του στο Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγών, παραχωρεί το γνωστό- εδώ και περίπου 95 χρόνια- χαρτόσημο. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο και στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση, προωθούνται ριζικές αλλαγές με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας των συναλλαγών, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας σε σειρά δικαιοπραξιών, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των ιδιωτικών συναλλαγών, και κυρίως: την εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ