«Δεν ξέρω καν πόσο κράτησαν οι αναταράξεις» – Φονική πτήση από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη: Νεκρός 73χρονος από καρδιακή ανακοπή

by admin
1 views

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ μετά από την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους της Singapore AIrlines.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στο εσωτερικό του αεροσκάφους μαρτυρούν την ένταση των αναταράξεων, που πραγματοποιήθηκαν όταν αυτό έπεσε σε ένα τρομακτικό κενό αέρος πάνω από τον κόλπο της Μιανμάρ, που το ώθησε να πέσει περίπου 6.000 πόδια. Όποιος δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας χτύπησε σοβαρά μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο έχασε απότομα ύψος.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν να βγάλουν με φορεία μέσα από το Boeing τους βαριά τραυματισμένους, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες περίμεναν σαστισμένοι τη σειρά τους να αποχωρήσουν. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο διάδρομο προσγείωσης για να παραλάβουν τους επιβάτες. Ένας 73χρονος Βρετανός πέθανε από καρδιακή ανακοπή. 

«Ήταν απίστευτα έντονες οι αναταράξεις. (…) Δεν μπορώ να πω πόσο κράτησε αυτό. Μόνο όταν κοίταξα πίσω μου κατάλαβα τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μερικές από τις μάσκες οξυγόνου είχαν κατέβει. Είδα μια ηλικιωμένη κυρία με τραύμα στο κεφάλι της γεμάτο αίματα» περιέγραψε επιβάτις.

Φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει μια τραυματισμένη αεροσυνοδό, ενώ ο συνάδελφός της ήταν εμφανώς σοκαρισμένος.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος. Η Singapore Airlines και η Boeing εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

«Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος», αναφέρει στην ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρία.

Επιμέλεια ΕΡΤNews: Σερίφ Μεχμέτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ