Δέκα δισεκατομμύρια λίρες αμερικανική επένδυση στη Βρετανία

by admin
2 views

Αμερικανική επένδυση 10 δισεκατομμυρίων λιρών στη Βρετανία για κέντρο δεδομένων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό κέντρων δεδομένων στη Δυτική Ευρώπη και μόλις τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση χαρακτήρισε τα κέντρα δεδομένων ως «κρίσιμες εθνικές υποδομές». 

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την επένδυση της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Blackstone στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, λέγοντας στους Αμερικανούς επενδυτές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “είναι ανοιχτό για τις επιχειρήσεις”.

Το έργο ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών (12 δις ευρώ) θα κατασκευαστεί σε εγκαταλελειμμένο χώρο στο Blyth, στη βορειοανατολική Αγγλία. Η περιοχή είχε προηγουμένως προβλεφθεί για ένα μεγάλο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά τα σχέδια αυτά ναυάγησαν πέρυσι όταν η βρετανική νεοφυής εταιρεία Britishvolt κατέρρευσε, επιφέροντας πλήγμα στις φιλοδοξίες της χώρας για τη δημιουργία εγχώριας βιομηχανίας μπαταριών.

“Η υπ’ αριθμόν ένα αποστολή της κυβέρνησης μου είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μας, ώστε οι σκληρά εργαζόμενοι Βρετανοί να αποκομίσουν τα οφέλη – και οι περισσότερες ξένες επενδύσεις αποτελούν κρίσιμο μέρος αυτού του σχεδίου.

“Νέες επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώσαμε σήμερα με την Blackstone αποτελούν τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποδεικνύουν ότι η Βρετανία έχει επιστρέψει ως σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια σκηνή και είμαστε ανοιχτοί για επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά. ο Jon Gray, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Blackstone, δήλωσε ότι, “η Βρετανία αποτελεί κορυφαία επενδυτική αγορά για την Blackstone λόγω του ισχυρού συνδυασμού ταλέντου και καινοτομίας σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά διαφανές νομικό σύστημα.  Αναλαμβάνουμε σημαντικές δεσμεύσεις για την οικοδόμηση κοινωνικής στέγασης, τη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης, την ανάπτυξη εταιρειών βιοεπιστημών και την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών που απαιτούνται για την τροφοδότηση της ψηφιακής οικονομίας. Αυτό περιλαμβάνει μια προβλεπόμενη επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων υπερκλίμακας στην Ευρώπη, το οποίο υποστηρίζει 4.000 θέσεις εργασίας. Η Blackstone έχει δεσμευτεί για τη Βρετανία.”

Η Διεθνής Σύνοδος Κορυφής για τις Επενδύσεις στη Βρετανία

Η επένδυση συμφωνήθηκε ενόψει της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής για τις Επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο, η οποία, όπως ελπίζει η κυβέρνηση, θα προσελκύσει εκατοντάδες κορυφαίους επιχειρηματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα της Πέμπτης, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Elon Musk, δεν έχει προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής μετά τα σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλέποντας εμφύλιο πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της αναταραχής και της βίας που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία παιδιά που παρακολουθούσαν μάθημα χορού.

Οι αριθμοί για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών

Η σημερινή επένδυση ενισχύει επίσης, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τη διμερή εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ, η αξία της οποίας ξεπερνά ήδη τα 340 δισεκατομμύρια λίρες – καθιστώντας τις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βρετανίας.  

Κάθε μέρα, 1,2 εκατομμύρια Αμερικανοί εργάζονται για επιχειρήσεις που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1,3 εκατομμύρια Βρετανοί εργάζονται για εταιρείες που ανήκουν στις ΗΠΑ. Μόλις πέρυσι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ μαζί επένδυσαν πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια η μία στην οικονομία της άλλης χώρας, σε βασικούς τομείς όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι πράσινες υποδομές, τα ακίνητα και η τεχνολογία.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ