Γρ. Αναστασιάδης (Randstad) στο Ένθετο Οικονομία: Οι νέες γενιές δεν συμβιβάζονται – Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας

by admin
2 views

Την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους, τις προσδοκίες τους και τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας ανέδειξε παγκόσμια έρευνα της Randstad για το 2024. Ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Γρηγόρης Αναστασιάδης, αναλύει στο EΡΤΝews και στη Βαλέρια Δολαψάκη τα συμπεράσματα κι εξηγεί αν τελικά οι εργοδότες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Σπάει το φράγμα των 100 ευρώ η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος κινδυνεύουν να βρεθούν οι καταναλωτές τον Ιούλιο τη στιγμή που οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(τιμή χονδρικής)
Ιούνιος* 100,37 € / MWh
Μάιος 81,08 € / MWh
Απρίλιος 60,11 € / MWh
*1 έως 26 Ιουνίου

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
(για τα πράσινα τιμολόγια)

Ιούνιος: 11,9 έως 18 λεπτά
Ιούλιος: 12,7 έως 20 λεπτά

Γρ. Αναστασιάδης (Randstad) στο Ένθετο Οικονομία: Οι νέες γενιές δεν συμβιβάζονται – Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας

Σε υψηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου

Κοντά στα υψηλά επίπεδα διμήνου κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παρά την μικρή αποκλιμάκωση μετά τα αδύναμα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, τα οποία και αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας και την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού κινείται στην περιοχή των 81 δολαρίων το βαρέλι ενώ το Brent στα 85 δολάρια, καταγράφοντας ετήσια κέρδη μεταξύ 14% και 16%.

Τα δύο συμβόλαια κέρδισαν περίπου 3% την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες και σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Την άνοδο τροφοδοτούν η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και η αναμενόμενη υψηλότερη ζήτηση για καύσιμα κίνησης το καλοκαίρι.

Αντίθετη πορεία καταγράφει η τιμή του χρυσού καθώς η άνοδος του δολαρίου και η ενίσχυση των αποδόσεων στα ομόλογα έπληξαν το πολύτιμο μέταλλο την ίδια στιγμή που οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία στο τέλος της εβδομάδας για τον πληθωρισμό που θα δώσουν νέες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός κυμαίνεται στα 2.318 δολάρια ανά ουγγιά έχοντας καταγράψει κέρδη της τάξης του 20% σε ετήσια βάση.
Αυτή την εβδομάδα όλα τα βλέμματα θα στραφούν στη μέτρηση του δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης την Παρασκευή ένας δείκτης που θα κρίνει μεταξύ άλλων τη μελλοντική πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα βλέμματα των αγορών είναι στραμμένα στη Γαλλία καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη στάση των επενδυτών για μετοχές και ομόλογα. Λίγα 24ωρα πριν την κάλπη φαίνεται να τηρείται στάση αναμονής.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το «Thessaly Evros Pass»

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για το «Thessaly Evros Pass». Οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για να την χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών της Θεσσαλίας και του Έβρου, περιοχές που επλήγησαν πέρυσι από πλημμυρικά φαινόμενα και πυρκαγιές. Άνοιξε όμως η πλατφόρμα των αιτήσεων και για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

THESSALY EVROS PASS
Αιτήσεις: 25 έως 28 Ιουνίου
Στο vouchers.gov.gr
Δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια
Επιλογή δικαιούχων με κλήρωση

ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
(ανάλογα με την περιοχή):
Thessaly Α Pass 100 ευρώ
Thessaly Β Pass 150 ευρώ
Evros Pass 200 ευρώ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
2023-2024
Αιτήσεις: 25 Ιουνίου – 31 Ιουλίου
stegastiko.minedu.gov.gr
gov.gr (“Εκπαίδευση” -> “Πανεπιστήμια και φοίτηση”)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ