Γνωρίστε τον άνθρωπο Πιοτρ Ζιελίνσκι

by admin
1 views

Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, ο οποίος αγωνίζεται στην Ίντερ και στην εθνική ομάδα της Πολωνίας, εδώ και κάποια χρόνια αγόρασε και ανακαίνισε με δικά του χρήματα δύο κτίρια στη γενέτειρά του, Ζομπκοβίτσε Σλόνσκιε, και τα μετέτρεψε σε ορφανοτροφεία στο πλαίσιο του ιδρύματός του “Peter Pan”.

Το ίδρυμα “Peter Pan” (Peter= η μετάφραση του μικρού του ονόματος στα αγγλικά) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες που πλήττονται από τον αλκοολισμό και άλλες παθογένειες, όπως η κακοποίηση.

«Είμαστε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή να εμπνεύσουμε τα παιδιά όλων των ηλικιών να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Μέσα από τις μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραγωγές μας, βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, χαρακτήρα και δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα τους ενσταλάζουμε την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπίας», εξηγεί η ιστοσελίδα του ιδρύματος “Peter Pan”.

«Η καρδιά του PPF είναι η προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, στην κοινότητά μας και στον κόσμο, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τη ζωή των συμμετεχόντων μέσω της μουσικής και του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες στις διάφορες παραγωγές μας μαθαίνουν αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση και πώς να βοηθούν τους άλλους. Όλα αυτά, ενώ παράλληλα, γίνονται μέρος ενός αγαπημένου και υποστηρικτικού περιβάλλοντος- ενός περιβάλλοντος που συμβάλλει στην καλλιέργεια θετικής αυτοεικόνας και δια βίου φιλίας», το ίδρυμα “Peter Pan” επιδεικνύει πνεύμα φιλανθρωπίας σε ό,τι κάνει.

Οι γονείς του Ζιελίνσκι αναλαμβάνουν την αναδοχή παιδιών από το 2002 και διευθύνουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα και φροντίζουν τα παιδιά σε καθημερινή βάση, ενώ ο ίδιος επισκέπτεται κατά διαστήματα τα παιδιά, όταν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Ο Πολωνός δεν διαφημίζει το έργο του και προσφέρει πίσω επειδή το απολαμβάνει. Όταν μεγάλωνε και οι γονείς του είχαν ένα οικογενειακό δωμάτιο επειγόντων περιστατικών, ο οκτάχρονος τότε Πιοτρ ζήλευε λίγο και κολλούσε ετικέτες σε αντικείμενα επίπλων επειδή δεν ήθελε τα θετά αδέλφια να τα πλησιάζουν.

Ο σπουδαίος Πιοτρ Ζιελίνσκι έχει θέσει ως αποστολή του να προσφέρει στα παιδιά που έχουν ανάγκη τη φροντίδα που τους αξίζει.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ