Γκλούτσκοφ: «Αν ο Βεζένκοφ γυρίσει στην Ελλάδα θα το μετανιώσει»

by admin
1 views

Ο Γκεόργκι Γκλούτσκοφ, ο πρώτος παίκτης από το ανατολικό μπλοκ που αγωνίστηκε στο NBA το 1985 και νυν Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Βουλγαρίας, προέτρεψε τον Σάσα Βεζένκοφ να συνεχίσει την προσπάθεια καθιέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να μη γυρίσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:

«Νομίζω ότι είμαι ο μόνος που μπορεί να το καταλάβει. Του έβαλαν πολύ δύσκολους όρους, αλλά για να παλέψει για τη θέση θα έπρεπε να του είχαν δώσει μία σωστή ευκαιρία. Ο προπονητής θα έπρεπε να τον βάλει σε 20 παιχνίδια και να τον αφήσει σε κάποιο από αυτά για πάνω από 20 λεπτά. Είμαι σίγουρος αν του δινόταν αυτή η ευκαιρία, θα είχε κάνει πράγματα για τα οποία θα ήμασταν χαρούμενοι.

Αντιθέτως, αυτό που έγινε ήταν να παίζει τόσο λίγα λεπτά όπου δεν μπορούσε να δείξει τι μπορεί να κάνει και απογοητεύτηκε με την παρουσία του στο NBA. Δεν ξέρω αν η απόφασή του είναι οριστική, αλλά εγώ προσωπικά, με το βάθος του χρόνου, θα τον συμβούλευα κάτι άλλο. Το NBA είναι ένας άλλος πλανήτης και οι νεαροί στη Βουλγαρία το βλέπουν και παρασύρονται.

Νομίζω ότι αν επιστρέψει στην Ελλάδα θα το μετανιώσει με το πέρασμα των ετών γιατί δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Όπως και αυτός έτσι και εγώ είχα συμβόλαιο για 2 χρόνια και έπρεπε να το ολοκληρώσω, αλλά δεν είχα κανέναν να με συμβουλεύσει».//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ