Για το βήμα τίτλου ο Ολυμπιακός, για την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός

by admin
1 views

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, μετά την 3η θέση που κατέλαβαν στο Final Four της EuroLeague στο Βερολίνο και πήγαν αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο τελικό την περασμένη Τετάρτη (5/6) για το “break”. Και το πέτυχαν! To 7o τρόπαιο EuroLeague που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στις 26 Μαΐου δεν επηρέασε την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη “μάχη αιωνίων” για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών των φιλάθλων τους που είχαν γεμίσει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και απώλεσαν αυτό για το οποίο πάλευαν όλη τη σεζόν: την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο που τους έδωσε το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς.

Πλέον, τον πρώτο λόγο έχει ο δεύτερος της regular season, Ολυμπιακός, αλλά στο μπάσκετ… όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις… τα πάντα μπορεί να συμβούν και τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ με στόχο να πάρει πίσω αυτό που έχασε, να κάνει δηλαδή το 1-1 στη σειρά των τελικών και να περιμένει τους “ερυθρόλευκους” ξανά στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Δευτέρα (10/7, 21:15, ΕΡΤ3), με στόχο την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.

Ο αγώνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται διαφορετικός από τον πρώτο και διαφορετικοί πρωταγωνιστές συνήθως εμφανίζονται από τελικό σε τελικό. Από τη μία, ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα για την απώλεια του τίτλου της EuroLeague στο 3ο διαδοχικό Final Four και από την άλλη το πείσμα των παικτών του Εργκίν Αταμάν να ολοκληρώσουν με δύο τίτλους τη σεζόν 2023-24, την πρώτη υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τούρκου τεχνικού… προϊδεάζουν για μία ακόμη συγκλονιστική “μάχη” κατά τη διάρκεια της οποίας τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Διαιτητές του 2ου τελικού, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είναι οι Τσαρούχα, Τσολάκος και Αγραφιώτης.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ