Για πυρηνικό εκβιασμό του Πούτιν μιλάει ο Ουκρανός επιτελάρχης – Ντονμπάς και Κίεβο στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών

by admin
1 views

Τη νύχτα οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Κίεβο και τη Ζαπορίζια, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν. προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και σε συμβατικές επιθέσεις εναντίον της. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΕΡΤnews, Κώστας Ονισένκο, η Ρωσία συνεχίζει να χτυπάει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας. Τουλάχιστον τρεις εγκαταστάσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας επλήγησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας. Την ίδια ώρα μαίνονται σφοδρές μάχες καθ΄ όλο το μήκος του μετώπου με το επίκεντρο το Ντονμπάς. Εκεί οι Ουκρανοί φαίνεται να υποχωρούν από την πόλη Βουγκλεντάρ και οι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναμένεται να καταλάβουν αυτή την πόλη τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.

Τη νύχτα η ουκρανική άμυνα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αναχαιτίσει νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον του Κιέβου με δεκάδες drone και έξι πυραύλους.  
Εν τω μεταξύ η Ρωσία φαίνεται να αναβαθμίζει τις προϋποθέσεις αμυντικής χρήσης πυρηνικών όπλων.
«Επίθεση κατά της Ρωσίας από οποιοδήποτε κράτος χωρίς πυρηνικά όπλα, αλλά με τη συμμετοχή ή υποστήριξη κράτους που διαθέτει πυρηνικά όπλα πρέπει να θεωρείται από κοινού επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδία», διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αντιδρώντας ο επικεφαλής του ουκρανικού γενικού επιτελείου Αντρέι Γιερμάκ είπε ότι η Ρωσία δεν έχει τίποτα άλλο ως φόβητρο εκτός από τον πυρηνικό εκβιασμό.

Πρόσφατα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουκρανία η Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε ευρωπαική βοήθεια προκειμένου η Ουκρανία να ανταπεξέλθει τον χειμώνα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ωστόσο οι αρχές της χώρας προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για πολύ δύσκολο χειμώνα καθώς οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι συντριπτικές.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να ξεπερνούν και τις οκτώ ώρες / 24ωρο
Πάρα πολλές είναι οι παραγγελίες γεννητριών και συσκευών αποθήκευσης ρεύματος ενώ στα χωριά ο κόσμος αγοράζει ξυλεία προκειμένου να είναι έτοιμος για τον χειμώνα.

Κίεβο /Ανταπόκριση: Κώστας Ονισένκο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ