Γερμανία: Χορηγεί επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια για επισιτιστική βοήθεια στη Γάζα

by admin
3 views

Η Γερμανία θα διαθέσει άλλα 19 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

«Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (FAO) προσφέρουν επισιτιστική βοήθεια σε πεινασμένες οικογένειες των οποίων η ζωή κινδυνεύει, επειδή κάθε γεύμα, όσο μικρό και αν είναι, είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά στη Γάζα», δήλωσε την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Επίσης υπογράμμισε ότι «κάθε κουτί με ιατρικά είδη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) βοηθά στην αποκατάσταση ενός ελάχιστου επιπέδου ιατρικής περίθαλψης στα κατεστραμμένα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό έντονο βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις εδώ και μήνες».

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για τη χρηματοδότηση καλαθιών τροφίμων που καλύπτουν το 90% των καθημερινών αναγκών.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επανεκκινεί επίσης την τακτική χρηματοδότηση προς την UNRWA με μια πρώτη δόση 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της UNRWA στην Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Συρία και τη Δυτική Όχθη, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας.

Πηγή: ATSH-DPA 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ