Γερμανία για γαλλικές εκλογές: Η προέλαση της Ακροδεξιάς δεν είναι αυτοματισμός

by admin
13 views

Η προέλαση ακροδεξιών λαϊκιστών στη Γαλλία και την Ευρώπη δεν είναι ένας αυτοματισμός, διαπίστωσε η Άνκε Ρέλινγκερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ στα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία. Αυτό έδειξαν οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι τι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές αυτές, σημείωσε η Ρέλινγκερ στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Οι εκλογές στη Γαλλία «δίνουν ελπίδα», εκτίμησε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Η πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων Έμιλι Μπίνινγκ έγραψε με «μεγάλη χαρά» ότι οι Γάλλοι έστειλαν ένα «μήνυμα για προοδευτικές δημοκρατικές συμμαχίες» και αυτό «δίνει θάρρος».

Επιφυλακτικότερος είναι ο σοσιαλδημοκράτης, Μίχαελ Ροτ, πρόεδρος της μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής. «Ο Μελανσόν είναι πρώτα και κύρια ένας εθνικιστής, αντισημίτης λαϊκιστής, ακραιφνής αντι-γερμανός και καθόλου ένας δημοκρατικός, φιλοευρωπαίος αριστερός»,

Το αποτέλεσμα είναι μία μερική επιτυχία του Μακρόν, είπε στη γερμανική τηλεόραση η Ρόνια Κεμπίν, πολιτειολόγος στο θινκ/τανκ «Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής». Ο Μακρόν είχε δύο στόχους για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, «πέτυχε τον πρώτο στόχο, δηλαδή να αποτρέψει την Εθνική Συνέλευση από το να περάσει στους εθνικούς θεσμούς».

Όμως έχασε τον δεύτερο στόχο – «δηλαδή να εξασφαλίσει μια σταθερή πλειοψηφία στη χώρα του». Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα πρέπει τώρα να κάνει συμβιβασμούς με έναν νέο συνασπισμό. Αλλά αυτό θα είναι δύσκολο με τη νικηφόρα αριστερή συμμαχία, λέει ο Κεμπίν. Η Γαλλία δεν έχει εμπειρία να κυβερνάται από έναν συνασπισμό πολλών κομμάτων. «Τώρα πρόκειται για όλα τα δημοκρατικά κόμματα που ξεπεράσουν τη σκιά τους υπέρ της χώρας», αλλά τα προγράμματα είναι πολύ διαφορετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ