Γαλλία: Παρούσα στο δικαστήριο η 72χρονη που έπεσε θύμα ως και 90 βιασμών ναρκωμένη από το σύζυγό της

by admin
1 views

Δεύτερη ημέρα της δίκης στην Αβινιόν για την υπόθεση βιασμού που συγκλονίζει τη Γαλλία με κατηγορούμενο τον 70χρονο που επί 10 χρόνια προσκαλούσε άντρες από το διαδίκτυο για να βιάσουν τη συζυγό του. Το θύμα, η Cisele Pelicot, στα 72 της χρόνια αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε«να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο». Η γυναίκα είχε ναρκωθεί από τον σύζυγό της και δεν είχε καμία επίγνωση της φρίκης στην οποία υποβλήθηκε. Έμαθε την αλήθεια από την αστυνομία, το 2020, σχεδόν μια δεκαετία μετά.

Από τους 72 βιαστές, οι 51 βρίσκονται στο εδώλιο.

Ο 71 χρονος σύζυγος Dominique Pelicot συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια επειδή βιντεοσκοπούσε τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ.

Χρησιμοποιούσε διαδικτυακό δωμάτιο συνομιλίας (chat) για να βρει πρόθυμους να ανταποκριθούν στη διαστροφή του.

Όπως κατέθεσε, «όλοι γνώριζαν ότι η Gisele είχε ναρκωθεί εν αγνοία της πριν προχωρήσουν στην επίθεση εναντίον της».

Επέμεινε στους εισαγγελείς ότι όλοι, εκτός τριών, συνέχισαν την κακοποίηση, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν για να τη βιάσουν έως και έξι φορές.

H δίκη ξεκίνησε με τα τρία παιδιά του ζεύγους να κάθονται πλάι στη μητέρα τους. Η Καρολίν Νταριάν (σ.σ. το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε η κόρη της Ζιζέλ για το βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2022, το «Σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά») αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα, ενώ συγκλονιζόταν από τους λυγμούς. Υποστηριζόμενη από τους αδελφούς της, η Καρολίν «έσπασε» όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε στις φωτογραφίες της –προϊόν φωτομοντάζ– που βρέθηκαν στον υπολογιστή του πατέρα της και όπου εμφανιζόταν γυμνή. Η

Η γαλλική αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες της Ζιζέλ που αποτυπώνουν την φρίκη των βιασμών από το 2011.

Η Gisele επί χρόνια έβλεπε την υγεία της να χειροτερεύει και βασικά επιδεινούμενη ήταν η απώλεια μνήμης. Αυτό την έκανε να πιστεύει ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ ταυτόχρονα πάλευε με πληθώρα γυναικολογικών προβλημάτων.

Οι κατηγορούμενοι βιαστές είναι ηλικίας μεταξύ 26 και 72 ετών και περιλαμβάνουν πρώην υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αξιωματικό της πυροσβεστικής, στέλεχος εταιρείας και δημοσιογράφο. Ορισμένοι είναι ανύπαντροι, άλλοι παντρεμένοι ή διαζευγμένοι και κάποιοι είναι οικογενειάρχες. Η υπερασπιστική γραμμή τους είναι ότι απλώς βοήθησαν ένα «ακόλαστο ζευγάρι να ζήσει τις φαντασιώσεις του». Οι δικηγόροι τους είπαν ότι οι κατηγορούμενοι παρασύρθηκαν σε παγίδα και ότι δεν γνώριζαν ότι η Gisele συμμετείχε χωρίς να το γνωρίζει και χωρίς να το θέλει.

 Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ