Γαλλία: Ο κατηγορούμενος βιαστής φέρεται να είχε «μαθητή» που τον εκπαίδευε πώς να ναρκώνει και να βιάζει και αυτός τη σύζυγό του

by admin
1 views

Ενώ έχει ξεκινήσει στην πόλη Αβινιόν η δίκη του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται ότι καλούσε επί μια δεκαετία μέσω Διαδικτύου δεκάδες αγνώστους να βιάζουν τη ναρκωμένη σύζυγό του, χθες κατά την ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι και ένας άλλος άνδρας που ζούσε στην ίδια περιοχή της νότιας Γαλλίας αντέγραψε τις τακτικές του Πελικό κακοποιώντας και αυτός τη σύζυγό του.

Καθώς η δικαστική διαδικασία είναι ανοιχτή στο κοινό κατόπιν αιτήματος της πρώην συζύγου του κατηγορούμενου Γκιζέλ, ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης, έγινε γνωστή η ιστορία του 63χρονου πρώην οδηγού φορτηγού Ζαν-Πιερ, ο οποίος μετά από επαφές που είχε με τον Πελικό στο Διαδίκτυο φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώνει τη γυναίκα του και να τη βιάζει, με τη συμμετοχή και του Πελικό, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε τα ηρεμιστικά για τη νάρκωση και ταξίδευε μέχρι το σπίτι του «μαθητή» του για να τη βιάζει ο ίδιος.

Γαλλία: Ο κατηγορούμενος βιαστής φέρεται να είχε «μαθητή» που τον εκπαίδευε πώς να ναρκώνει και να βιάζει και αυτός τη σύζυγό του
Η Gisele Pelicot μιλά στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. (AP Photo/Lewis Joly)

Μεταξύ 2015 και 2020, φέρεται να πραγματοποιήθηκαν δώδεκα βιασμοί της συζύγου του Ζαν-Πιερ, ο οποίος παραδέχτηκε τις κατηγορίες.

Σε δηλώσεις του, ο 32χρονος γιος του επαγγελματία οδηγού είπε ότι ο πατέρας του πρέπει να μιλήσει στο δικαστήριο καθώς «οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές», προσθέτοντας εντούτοις ότι ένιωθε «βέβαιος» ότι ο Ζαν-Πιερ χειραγωγήθηκε από τον Πελικό.

Στη δίκη, εκτός του Πελικό, κάθονται στο εδώλιο άλλα 50 άτομα, 18 υπό κράτηση – μεταξύ αυτών και οι Πελικό και Ζαν-Πιερ -, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια κάθειρξη αν κριθούν ένοχοι για βιασμό. Η δικαστική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πηγή: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ