Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες στον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

by admin
7 views

Τα μάτια της διεθνούς διπλωματίας, στραμμένα στη Γαλλία και τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σε μια ιστορική αναμέτρηση της ακροδεξιάς με τις μετριοπαθείς δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν με επικεφαλής τον Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα κερδίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ωστόσο, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, το ενδεχόμενο επικράτησης του ακροδεξιού κόμματος. Ο Πρόεδρος Μακρόν, πάντως, έχει δεσμευτεί ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει Πρόεδρος μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες στον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν με επικεφαλής τον Ζορντάν Μπαρντελά δεν θα κερδίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Με δραματική τους επιστολή 1.000 ιστορικοί ζητούν να μην ψηφιστεί η ακροδεξιά γιατί αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, ενώ η γαλλική εφημερίδα Liberation τονίζει πως «Υπάρχει χρόνος για να πούμε όχι στον Μπαρντελά».

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν στράφηκε κατά του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κιλιάν Εμπαπέ, λέγοντας «να σταματήσουν οι εκατομμυριούχοι ποδοσφαιριστές να λένε στον κόσμο πως θα ψηφίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ