Γάζα: Νέα εκατόμβη νεκρών – Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων που στριμώχνονταν για ανθρωπιστική βοήθεια

by admin
0 views

Νέα εκατόμβη νεκρών στη Γάζα. Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά πλήθους Παλαιστινίων που στριμωχνόταν για ανθρωπιστική βοήθεια σκορπώντας τον θάνατο. Οι καταγεγραμμένοι νεκροί ξεπέρασαν τους 30.000, ενώ ο λιμός που πλήττει τη Γάζα καθιστά την κατάσταση δραματική. Στο μεταξύ, εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο, μετά το μπαράζ αεροπορικών επιδρομών, ακόμα και δίπλα από τη Βηρυτό.

Έτοιμες να αποδεχθούν την πρόταση Μπάιντεν για εκεχειρία δηλώνουν Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ. Ωστόσο, στην απάντηση, που παρέδωσαν σε Αίγυπτο και Κατάρ, προτείνουν τροποποιήσεις, εμμένοντας στον τερματισμό του πολέμου και στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών από τη Γάζα.

Κι ενώ Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για απόρριψη του σχεδίου για εκεχειρία, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η σκληρή στάση του ηγέτη της ισλαμιστικής οργώνωσης Γιαχία Σινουάρ υπαγορεύεται από το γεγονός ότι θεωρεί πως έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις ενώ πιστεύει ότι οι μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων λειτουργούν υπέρ της Χαμάς.

«Έχουμε τους Ισραηλινούς ακριβώς εκεί που τους θέλουμε», ανέφερε ο Σινουάρ σε μήνυμά του προς τους αξιωματούχους της Χαμάς, το οποίο είδε η Wall Street Journal. Σε ένα μήνυμά του στη ηγεσία της Χαμάς στη Ντόχα, ο Σινουάρ έγραψε «αυτοί (οι θάνατοι αμάχων) είναι αναγκαίες θυσίες».

Εκθεση-κόλαφος της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών κατηγορεί το Ισραήλ και τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, όπως σεξουαλική βία, βασανιστήρια κι εσκεμμένες επιθέσεις κατά αμάχων. Οι διαπιστώσεις της αφορούν την περίοδο από τις 7 Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2023 και γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην παρεμπόδιση των ερευνών από τις ισραηλινές Αρχές.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ισραηλινής αποστολής στον ΟΗΕ. Κατηγόρησε την επιτροπή για συστηματικές διακρίσεις εις βάρος του Ισραήλ. «Η έκθεση επιχειρεί με εξωφρενικό και αποκρουστικό τρόπο να εξισώσει ψευδώς τους Ισραηλινούς στρατιώτες με τους τρομοκράτες της Χαμάς σχετικά με ενέργειες σεξουαλικής βίας».

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η ένταση και στο βόρειο μέτωπο. Μπαράζ ρουκετών εκτόξευσε το τελευταίο 24ωρο η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ μετά τον θάνατο ανωτέρου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της σε ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο Λίβανο.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ