Β. Κεχαγιά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία και από τους δύο αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών

by admin
0 views

Στο μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αρχική τοποθέτηση της εκπροσώπου της Βούλας Κεχαγιά:

Βόρεια Μακεδονία – Συνθήκη Πρεσπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα επισκέπτεται την Περαία Θεσσαλονίκης και τη Βέροια.

Από την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας φυσικά και την πολυγλωσσία των στελεχών της ΝΔ. Είπε πως εάν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι προδοτική θα πρέπει να την καταγγείλει. Εάν όμως δεν το πράξει, όπως δεν το έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό θα σημαίνει ότι θεωρεί τη Συμφωνία επωφελή και ότι απλούστατα κινήθηκε μικροκομματικά και μικροπολιτικά απέναντι στη Συμφωνία ταυτιζόμενο με ακραίες εθνικιστικές ομάδες δημιουργώντας συνειδητά πολωτικό και διχαστικό κλίμα στον ελληνικό λαό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία για το μίσος που εξέθρεψε και να ζητήσει συγγνώμη από τους δύο αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά

Φορολογικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει επιστολή παρωδία στην πρόεδρο της Κομισιόν Ντε Λάιεν για να υπάρξει παρέμβαση στις πολυεθνικές για την ακρίβεια στη χώρα μας για την οποία σημειωτέον  αρνείται να κάνει το παραμικρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις Νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια όπως επίσης και για το φορολογικό.  Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να γράψει αρκετά πράγματα σ αυτήν την επιστολή όπως την ακρίβεια στα καύσιμα, τη διαρροή των emails,  το Κράτος Δικαίου, το έγκλημα των Τεμπών.

Η πρόταση νόμου για την ακρίβεια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μηδενικό ΦΠΑ για είδη διατροφής όπως κρέας, γάλα, άλλα βρεφικά προϊόντα, λάδι, λαχανικά και μείωση του ΦΠΑ στο 21% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, από το 24%  που ισχύει . Η πρόταση Νόμου για το φορολογικό που κατατέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 220.000 ευρώ στο 17%. Περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση της παράλογης προκαταβολής φόρου. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ  η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους και για ακίνητη περιουσία έως 500.000 ευρώ. Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες.

Ακούμε τον κ. Μητσοτάκη,ο οποίος  για την ακρίβεια που αδυνατεί να αντιμετωπίσει έστειλε επιστολή στην Κομισιόν να λέει ότι θα στείλει τη φορολογική μας πρόταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σκοπεύει η κυβέρνηση να επαναλάβει αυτά που έκανε το 2023 πριν από τις εθνικές εκλογές κοστολογώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός πίνακα σε μία σελίδα Α4 που δεν έφερε καμία υπογραφή του ΓΛΚ;

Ας εξηγήσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης, το οικονομικό του επιτελείο και η ΝΔ των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους με ποιους τρόπους και γιατί καταγράφηκαν υπερέσοδα 4 δισεκ. από φόρους το 2022 και 2023 μέσω της αφαίμαξης του ελληνικού λαού κι αν το επιθυμεί ας ζητήσει και μία γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις φορολογικές πρακτικές της κυβέρνησής του. Ας ζητήσει γνωμοδότηση και από την κυρία Ντε Λάιεν για τα υπερέσοδα που προήλθαν από την υπερφορολόγηση.

Ευρωεκλογές

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν με την ψήφο τους τα ποσοστά της ΝΔ και την αλαζονεία που προκαλεί το 41% ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ  ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει διάπλατα  προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Όχι με συμφωνίες κορυφής. Το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο θα χτιστεί από κάτω προς τα πάνω από την κοινωνία. Καλούμε τους ιδεολογικούς συγγενείς μας να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας. Πρέπει να δοθεί μία απάντηση στη δήθεν σταθερότητα που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης που δεν νοιάζεται για το λαό αλλά μόνο για την παρέα του, και η οποία στην ουσία είναι σταθερότητα στο πίσω. Είναι στασιμότητα.  Όλο αυτό έχει κουράσει. Οι πολίτες χρειαζόμαστε μία καλύτερη ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ