Βόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με Στουτγκάρδη

by admin
1 views

Σημαντικές συμφωνίες κλείνονται μεταξύ επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού στη Μαγνησίας με Γερμανούς tour operators αλλά και εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Εurowings, η οποία συζητά σε πολύ θετικό κλίμα την προοπτική ακόμη μίας αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με τη Στουτγκάρδη, από το καλοκαίρι του 2025. 

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο την Ελλάδα επισκέπτονται εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες με το φετινό αριθμό να ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια. 

Οι συμφωνίες κλείνονται στο πλαίσιο του 1ου Ελληνογερμανικού-Φόρουμ Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Βόλο σε συνεδιοργάνωση των : Επιμελητήριο Μαγνησίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και τον Δήμο Τεμπών.

Βόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με Στουτγκάρδη

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενισχύσει με πρακτικό τρόπο τον τουρισμό της Μαγνησίας και της ευρύτερης Θεσσαλίας που υπέστησαν στο πρόσφατο παρελθόν σοβαρό πλήγμα από φυσικές καταστροφές και παράλληλα να συμβάλει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Όπως επιςσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη, Γιάννης Αναστασίου πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που εκτιμάται ότι θα είναι ωφέλιμη και για τους επιχειρηματίες στο χώρο  της Θεσσαλίας αλλά και τους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας. 

«Με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής οι συζητήσεις προχωρούν πολύ καλά, είμαστε σε τελικό στάδιο ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να υπάρξει και δεύτερη πτήση από το αεροδρόμιο της Στουτκγάρδης με την εταιρεία Eurowings που είναι μια θυγατρική εταιρεία της Lufthansa προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου». 

Βόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με ΣτουτγκάρδηΒόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με Στουτγκάρδη

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με έδρα την Αθήνα επισήμανε ότι οι εννέα επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στις συναντήσεις, «επιλέχθηκαν στρατηγικά έτσι ώστε ο εναλλακτικός τουρισμός και οι πλούσιες δυνατότητες που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας να βρούνε το βηματισμό τους. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ακολουθήσουν θετικές εξελίξεις, θα κλείσουν κάποιες δουλειές και η δουλειά για μας ξεκινά από δω και πέρα για να προχωρήσουμε σε αμοιβαίες επωφελείς κινήσεις». 

Ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου επισήμανε ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο από το 2022 θεώρησε ότι πρέπει να δημιουργηθεί αυτό το 1οΕλληνογερμανικό φόρουμ και επελέγη η Θεσσαλία γιατί «εκτιμούμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί σε ένα πρότυπο μοντέλο για όλη τη χώρα. Έχει αεροδρόμιο, λιμάνι νησιά, Μετέωρα…, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά ευρύτερα με εναλλακτικό τουρισμό και τουρισμό όλο το χρόνο. Είναι σημαντικό ότι ήλθε στην αποστολή αεροπορική εταιρεία η οπoία κάνει μεν δρομολόγιο στην περιοχή αλλά δεν είχε γνώση των χώρων δια ζώσης. Χρειάζεται όλοι οι φορείς να ενωθούν χρειάζεται πλάνο, στρατηγική και φυσικά χρήματα για να πάρει τα πάνω της η περιοχή». 

Επιπλέον επισήμανε ότι το flyover με τα όποια προβλήματα δημιουργεί στις περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής, μπορεί να είναι μια ευκαιρία για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. 

Βόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με ΣτουτγκάρδηΒόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με Στουτγκάρδη

Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνηςσίας επισήμανε τις πολύ καλές προτάσεις που έχουν ετοιμαστεί για τα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή σε μικρότερες ομάδες τουριστών ενώ ο δήμος Βόλου παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της πόλης και του Πηλίου που κάνουν τον τόπο προορισμό. Και στο τέλος έκανε ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρά πακέτα που ο προορισμός μπορεί να υποστηρίξει ώστε να ενταχθεί στα προϊόντα που διακινούν οι Γερμανοί tour operators.

Βόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με ΣτουτγκάρδηΒόλος: Σημαντικό άνοιγμα στη Γερμανική αγορά και νέα αεροπορική σύνδεση με Στουτγκάρδη
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ