Βόλος: Αλ. Μεϊκόπουλος – Πρόταση για κοινής αποδοχής υποψήφιο πρόεδρο εκτός στρατοπέδων που έχουν διαμορφωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

by admin
2 views

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι, να επικρατήσει ψυχραιμία απευθύνει προς τους συντρόφους τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος ΜεΪκόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Bόλου.  

Παράλληλα προτείνει προς τη μεταβατική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις πλευρές που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, με ενωτικές διεργασίες να συγκλίνουν σε μια μπορέσουμε με ενωτικές διεργασίες να συγκλίνουμε σε μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από όλα τα στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί.

Να βολιδοσκοπηθεί μία προσωπικότητα που δεν θα έχει σχέση με την τοξικότητα που έχει αναπτυχθεί προκειμένου να επικυρώσουμε αυτή την υποψηφιότητα στις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί από την πολιτική γραμματεία και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε διαφορετική περίπτωση και με τον τρόπο που αναπτύσσεται η τοξικότητα δεν θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας τρίτης διάσπασης».

Ο κ. Μεϊκόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι σε θέαση αυτή τη στιγμή να καρπωθεί την δημοςκοπική πτώση της Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, με βουλευτές της Ν.Δ., να κάνουν ανοιχτά αντιπολίτευση στην ίδια την κυβέρνηση καθώς αναζητούν μία θέση σε αυτή, καθώς δεν έχουν αξιοποιηθεί ποτέ στο κυβερνητικό σχήμα αν και προέρχονται από τη δεξιά και όχι από το Σημητικό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει όμως και μια δικαιολογητική βάση σε αυτά που ακούγονται διότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να παίξουμε το ρόλο που μας έχει αναθέσει ο κόσμος. Βρισκόμαστε σε μια ατελείωτη εσωτερική περιδήνιση και εσωστρέφεια που παράγει καθημερινά τοξικότητα. Έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο μας και θα πρέπιε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο αυτό, ο οποίος και στις ευρωεκλογές συμμετείχε και μας στήριξε και μας έδωσαν διψήφια ποσοστά, ένας σοβαρό ποσοστό για την ανάταξη που χρειαζόμαστε όμως παρόλα αυτά εμείς συνεχίσαμε να απογοητεύουμε με ατελείωτες διενέξεις για τα εσωκομματικά επίδικα και ποτέ να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα της κοινωνίας. Δεν μπορεί η ταμπακιέρα της κοινωνίας να μην μπορεί να συζητήσει, να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα της ανάσχεσης της ακρίβειας και το θέμα της διμόρφωσης μιας προοδευτικής φορολόγησης κλπ. Για όλα αυτά τα θέμα τονίζω ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις νόμου στη Βουλή. Την εβδομάδα αυτή θα κατατεθεί και η πρόταση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους όμως η παραπολιτική ύλη που παράγουμε λόγω της εσωτερικής μας διένεξης υπερκαλύπτει εξωστρεφείς πρωτοβουλίες που πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση».

Εκτίμησε ότι η κατάσταση αυτή στο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει όταν όλες οι πλευρές όχι απλά «βάλουν νερό στον κρασί τους» αλλά αντιληφθούν τη μεγάλη εικόνα. «Και αυτή είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. βρίσκεται στη χειρότερη δημοσκοπική και πολιτική της συνθήκη μετά και τις ευρωεκλογές. Μια κυβέρνηση που απέναντί της έχει μια αυξανόμενη κοινωνική αντιπολίτευση. Και ενώ υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί όροι να καρπωθεί η αντιπολίτευση αυτή την κατάρρευση της Ν.Δ., απεναντίας έχει χαμηλά ποσοστά και συνεχίζει να εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης ως η μόνη αξιόπιστη λύση. Δεν μπορούμε να το δούμε αυτό ούτε σε επίπεδο στελεχών ούτε ηγεσίας. Φαίνεται ότι από τις υποψηφιότητες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αντιλαμβάνονται  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια να ξαναστήσει χαρακώματα μιας εσωτερικής περιδήνησης, ό,τι δηλαδή ζήσαμε ένα χρόνο πριν. Και μέχρι στιγμής δεν βλέπω όλες οι πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω. Σε αυτή τη συγκυρία το να προκρίνουμε έναν εσωκομματικό διάλογο με όρους τοξικότητα αυτό που θα έχουμε ως αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούμε σε άλλη μια διάσπαση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ