Βόλος: Αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί η αιτία της μόλυνσης στο δίκτυο ύδρευσης δύο χωριών και να υδροδοτηθούν εκ νέου

by admin
0 views

Αύριο αναμένονται οι απαντήσεις για την αιτία που προκάλεσε τη μόλυνση στο δίκτυο ύδρευσης στο δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, ενώ αποφασίστηκε να αδειάσει πλήρως, για να γίνει απολύμανση. Στο μεταξύ, σήμερα πήγαν στο κέντρο υγείας της περιοχής άλλα 6 άτομα με συμπτώματα αφυδάτωσης.

Πρόκειται για άτομα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας τις προηγούμενες ημέρες, όχι όμως τόσο σοβαρά, ώστε να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Σήμερα, με συμπτώματα αφυδάτωσης επισκέφθηκαν το κέντρο υγείας Βελεστίνου, όπου τους παρασχέθηκε βοήθεια και πλέον είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Το φανόμενο εκτιμάται ότι σταδιακά βαίνει σε αποδρομή, καθώς δεν καταγράφονται νέα κρούσματα

Στο νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, στην Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες, ενώ στη ΜΕΘ βρίσκεται ο ηλικιωμένος που είχε νοσήσει και, λόγω πτώσης, τραυματίστηκε.

Την ίδια ώρα, μάχη με το χρόνο δίνουν οι τοπικές αρχές, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μόλυνσης στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου και να αποκατασταθεί η υδροδότηση των οικισμών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, κάτοικοι των οποίων, σε συνθήκες ζέστης, εξακολουθούν να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους με εμφιαλωμένο και νερό από υδροφόρες.

Το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου είναι να εντοπιστεί το σημείο από όπου προήλθε η μόλυνση. Αύριο ,από τις 7 το πρωί, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός της δεξαμενής και του δικτύου, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Θα αδειάσουν, θα επανατροφοδοτηθούν με νερό, θα γίνει υπερχλωρίωση και εκ νέου δειγματοληψία και εργαστηριακός έλεγχος. Το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση των δύο χωριών παραμένει άγνωστο.

Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΔΥ έχει απαγορεύσει αυστηρά κάθε χρήση τρεχούμενου νερού, ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνεται στους κτηνοτρόφους να μην δίνουν από αυτό το νερό στα ζώα τους.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα σχολεία σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ