Βόλος: Άσκηση εκκένωσης Αφετών σε περίπτωση πυρκαγιάς

by admin
0 views

Επίσκεψη εργασίας στον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό πραγματοποίησε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Αντιπύραρχο Ευάγγελο Καραμήντζα, τον Υπασπιστή Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αντιπύραρχο Χρήστο Αντωνίου και τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής Πυραγό Σακελλαρίου Ιωάννη.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα πρόληψης και πυροπροστασίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς και η άσκηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής και θα αφορά την εκκένωση των Αφετών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας τόνισε τη μεγάλη γεωγραφική έκταση και δύσκολο ανάγλυφο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και εξήρε τη συμβολή και το έργο της Δημοτικής Αρχής σε έκτακτες περιόδους πυρκαγιάς ή πλημμυρών.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής τόνισε ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Δημάρχου και πως όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν θετικά, με άμεση κινητοποίηση όλων όταν κρίθηκε αναγκαίο.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός εξήρε τον επαγγελματισμό και αυταπάρνηση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος και τόνισε πως “έχουμε αποδείξει ότι βρισκόμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα με τα μέσα που διαθέτουμε και με ανθρώπινο δυναμικό” και πρόσθεσε πως σε περιόδους πυρκαγιάς συνέβαλαν τα μέγιστα τα εναέρια μέσα, που σε συνδυασμό με κατοίκους και εθελοντές συνέδραμαν ουσιαστικά στην προσπάθεια των πυροσβεστών να κατασβήσουν τις πυργαγιές.

Επίσης ανέφερε ότι αναμένονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μηχανήματα έργου που θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις πυρκαγιών και αιτήθηκε στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας να σταθμεύει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πυροσβεστικό όχημα στο Τρίκερι, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση πυροσβεστικών οχήματων και πυροσβεστών στο Νότιο Πήλιο κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου Δημ. Ραμματάς , οι Αντιδήμαρχοι Απ. Διανέλλος και Βασ. Μανέτας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ακολούθησε αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο των προαυλίων χώρων στάθμευσης πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ