Βρούτσης: «Το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνουν»

by admin
1 views

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για την εξέλιξη που έχει το άθλημα τον τελευταίο χρόνο, μετά και τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους αρμόδιους για τη συνεργασία τους στα ζητήματα που αφορούν το μπάσκετ. Επίσης, ευχήθηκε επιτυχία και υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και συνολικά της διοργάνωση. Τέλος, ξεκαθάρισε πως η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα από το σπορ, σε ότι αυτό χρειαστεί μελλοντικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΕΣΑΚΕ, τον κ.Γαλατσόπουλο, κ.Ρεντζιά που είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία. Κύριε πρόεδρε συμφωνώ, το μπάσκετ ενώνει και ο αθλητισμός ενώνει. Έχει μόνο ένα πρόσημο, το πιο ωραίο που διαμορφώνει υγεία, δημιουργία και χαρά. Έχουμε το προνόμιο ο αθλητισμός να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό πρέπει να το κρατάμε ψηλά, έτσι και το μπάσκετ που έχει επιτυχίες διαχρονικά σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Έχω στοιχεία που μπορώ να πω δημόσια για πρώτη φορά, με το σύστημα e-Kouros. Το μπάσκετ με την πρώτη χαρτογράφηση που έγινε, μπορούμε να πούμε ότι έχει 851 σωματεία με δύναμη 10,5% έναντι 28,5% του ποδοσφαίρου και έρχεται 2ο. Με τους 74.643 αθλητές και αθλήτριες, έρχεται επίσης 2ο με 18,1%.

Ξέρουμε στοιχεία πια που θα αποτελέσουν πυξίδα για σημαντικές αποφάσεις στο μέλλον. Πέρυσι μόλις είχα αναλάβει το τιμόνι αυτού του πανέμορφου υπουργείου. Οι περσινές αποφάσεις δυσκόλεψαν την παρουσία μου εδώ. Θέσαμε ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια. Γι’ αυτό περίπου το 30% των γηπέδων της χώρας έκλεισε. Ένα χρόνο μετά όμως, όλα αυτά τα γήπεδα εκσυγχρονίστηκαν και όλοι μπαίνουν σε αυτά με ασφάλεια.

Το δεύτερο στοιχείο που διαμόρφωσε ένα περιβάλλον δύσκολης αντιμετώπισης ήταν αυτό της βίας στα γήπεδα. Εκείνη την περίοδο αρχίσαμε να διαμορφώνουμε τον νόμο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Σήμερα έχουμε τη χαρά να λέμε μπράβο στη Stoiximan που στηρίζει το άθλημα. Το Stoiximan Super Cup είναι το πρώτο crash test του μπάσκετ που γίνεται με την εφαρμογή του νέου νόμου. Στη νέα αυτή περίοδο τα γήπεδα είναι από τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν στο επίπεδο ασφάλειας με ηλεκτρονικές τεχνολογίες, με τις πιο σύγχρονες κάμερες και με το θέμα της ταυτοπροσωπίας. Το Σάββατο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες μπάσκετ με τη νέα διαδικασία».//

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ