Βρετανία: Στο τραπέζι του νέου υπουργικού το NHS και η ακύρωση του «σχεδίου Ρουάντα»

by admin
6 views

Το εικοσιπενταμελές υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Στάρμερ, την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του εστίασε στα πρώτα τους βήματα, με έμφαση στην οικονομική σταθερότητα, την παράνομη μετανάστευση και τις λίστες αναμονής του NHS. Ο Sir Keir Starmer και η κυβέρνηση του φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά γύρω από το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου: «Συνάδελφοι, είναι απολύτως υπέροχο να σας καλωσορίσω στο υπουργικό συμβούλιο, στην πρώτη μας συνάντηση. . «έχουμε τεράστιο έργο να επιτελέσουμε, οπότε ας αρχίσουμε να δουλεύουμε», είπε ο νέος πρωθυπουργός

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

«Η πανδημία έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με το εργατικό δυναμικό να είναι εξαντλημένο», σχολίασε ο υπουργός Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, το Εργατικό Κόμμα δεσμεύεται να προσφέρει 40.000 επιπλέον ραντεβού την εβδομάδα χωρίς να εξαναγκάσει το προσωπικό να δουλέψει περισσότερο. Ο Wes Streeting σχεδιάζει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους ηγέτες των συνδικάτων για να επιλύσει τις απεργίες των γιατρών. 

Κατάργηση του μεταναστευτικού σχεδίου

Η Κιερ Σταρμερ αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, εξοστράκισε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης με βάση το οποίο οι μετανάστες που έφταναν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελαύνονταν στη Ρουαντα, γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος που χαρακτήρισαν το σχέδιο αυτό «ουσιαστικά νεκρό».

Ο Στάρμερ είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το σχέδιο του Συντηρητικού κόμματος να στέλνονται οι αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα. Καθώς όμως το μεταναστευτικό ήταν από τα βασικά ζητήματα αυτών των εκλογών, εκτιμάται ότι θα βρεθεί και ο ίδιος υπό πίεση, ώστε να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν από τη Γαλλία, διαπλέοντας τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια σχολιάζει ο βρετανικός τύπος.

Επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

Οι Εργατικοί θα επανεθνικοποιήσουν τους σιδηροδρόμους της Βρετανίας «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Louise Haigh, η νέα υπουργός Μεταφορών.

Σε κούρσα διαδοχής οι Τόρις

Μετά την ήττα των Συντηρητικών με μόλις 121 έδρες, οι Συντηρητικοί ετοιμάζονται να μπουν σε κούρσα διαδοχής με τους Suella Braverman, Kemi Badenoch, James Cleverly, Robert Jenrick και Priti Patel να εμφανίζονται ως πιθανοί υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Rishi Sunak.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ