Βρετανία: Σάλος με τις αποκαλύψεις για τον Κιρ Στάρμερ – Έλαβε προσωπικά δώρα άνω των 100.000 λιρών

by admin
2 views

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Βρετανία, οι αποκαλύψεις πως ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ– από τότε που ανέλαβε την ηγεσία των Εργατικών- έχει λάβει σειρά από ακριβά δώρα. Από ρούχα και γυαλιά μέχρι εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων… χωρίς φυσικά να τα δηλώσει στη Βουλή.

O πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατηγορείται ότι έχει λάβει προσωπικά δώρα άνω των 100 χιλιάδων λιρών από το 2019 έως και σήμερα. Το ποσό αυτό υπερβαίνει τις δωρεές κάθε άλλου βουλευτή στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

Τα δώρα περιλαμβάνουν ρούχα, γυαλιά, εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας του Στάρμερ, Άρσεναλ, και συναυλίες όπως της Taylor Swift, της Adele και των ColdPlay. Ανάμεσα στα δώρα είναι και ρούχα αξίας πολλών χιλιάδων λιρών για τη σύζυγο του Βικτόρια που ο Στάρμερ κατηγορείται πως παρέλειψε να δηλώσει παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμό της Βουλής.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι η ομάδα του Στάρμερ «ενήργησε με καλή πίστη σε κάθε βήμα» όσον αφορά την καταγραφή των δώρων, και έδωσε όπως του ζητήθηκε περισσότερες πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία υπόνοια για οποιαδήποτε παράβαση».

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η δημοσιότητα που θα ήθελε ο Κιρ Στάρμερ στην πρώτη του εμφάνιση στο συνέδριο των Εργατικών ως πρωθυπουργός που αρχίζει την Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ