Βρετανία: Νικητής ο Κιρ Στάρμερ της δεύτερης τηλεοπτικής συνέντευξης μαζί με τον Ρίσι Σούνακ

by admin
0 views

Νικητής αναδείχτηκε ο Κιρ Στάρμερ της δεύτερης τηλεοπτικής συνέντευξης των δύο ηγετών της Βρετανίας. Η δεύτερη ευκαιρία για σύγκριση των δύο ηγετών και των κομμάτων τους έγινε με διαδοχικές συνεντεύξεις από δημοσιογράφο του SKY News και ερωτήσεις από το κοινό. Πρώτα ο Κιρ Στάρμερ των Εργατικών και μετά ο Ρίσι Σούνακ αντιμετώπισαν δύσκολες ερωτήσεις για το πρόγραμμα τους.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η ακρίβεια, η υγεία, η επερχόμενη ή όχι φορολόγηση, η υγεία και το μεταναστευτικό πίεσαν τους δύο ηγέτες που προσπάθησαν να κερδίσουν λίγο έδαφος. Ειδικότερα ο Κιρ Στάρμερ δέχτηκε και μία ερώτηση για τον “ρομποτικό” χαρακτήρα του, στην οποία απάντησε ότι είναι επειδή έχει αφοσιώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του δημοσίου και της χώρας του, κάτι που δεν έπεισε τον ερωτώμενο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε ακόμη μία φορά να απολογείται για τη βιαστική αποχώρηση του από τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια από την ημέρα απόβασης στη Νορμανδία. Και ο ίδιος όμως βρέθηκε να απαντάει σε μία προσωπική ερώτηση της Μπεθ Ρίγκμπι για το τι θα τον έκανε πιο συμπαθή στο κοινό. Ο Σούνακ επέλεξε να απαντήσει ότι καταναλώνει πολλά γλυκά σνακ και δεν είναι πιστός της υγιεινής διατροφής όπως νομίζει ο κόσμος.

Δημοσκόπηση της YouGov αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων ενώπιον κοινού των ηγετών από τα δύο μεγάλα κόμματα, έδειξε καθαρή νίκη του Κιρ Στάρμερ.

Σχεδόν τα δύο -τρίτα των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο αρχηγός των Εργατικών είχε καλύτερη απόδοση από τον Ρίσι Σούνακ στην ειδική εκπομπή του Sky News. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov για το ειδησεογραφικό κανάλι ,το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κέρδισε ο Σούνακ, όμως το 64% έδωσε τη νίκη στον Στάρμερ. 

Το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ των δύο ηγετών θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο BBC μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ