Βρετανία: Εγκρίθηκε πρωτοποριακή συσκευή που στοχεύει στη βελτίωση της φροντίδας των καρκινοπαθών

by admin
1 views

Μια πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των καρκινοπαθών, μόλις έλαβε έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας. Η νεοσύστατη εταιρεία Entia έχει αναπτύξει μια συσκευή παρακολούθησης και ανάλυσης αίματος στο σπίτι που έχει ονομάσει Liberty, για την υποστήριξη των καρκινοπαθών κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για πιθανές παρενέργειες από τις θεραπείες για τον καρκίνο, καθώς έως και το 80% των θεραπειών προκαλούν έστω και μικρές παρενέργειες.

Η συσκευή, αφού δοκιμάστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θεραπείας καρκίνου του είδους του στην Ευρώπη, το Christie, στο Μάντσεστερ, θα αναπτυχθεί τώρα σε 12 παραρτήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Η Λιν Τόμσον, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο των ωοθηκών και του εντέρου το 2017, ήταν μία από τις ασθενείς που δοκίμασε τη συσκευή στο πλαίσιο μικρής κλινικής δοκιμής. Σε συνέντευξή της στο BBC δήλωσε πως νιώθει μεγάλη ανακούφιση πλέον που μπορεί να κάνει κάποιες από τις εξετάσεις αίματος στο σπίτι.

«Απλά ερωτεύτηκα το μηχάνημα για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ήταν τόσο απλό στην παρακολούθηση και στη χρήση», δήλωσε η 52χρονη.

Είπε επίσης πως χάρη στη συσκευή, οι επισκέψεις στο νοσοκομείο-οι οποίες την εξαντλούσαν και σωματικά και ψυχικά- μειώθηκαν.

Η κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Christie έδωσε ελπιδοφόρα αποτελέσματα, αν και συμμετείχαν μόνο 22 ασθενείς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές που αφορούσαν 470 ασθενείς.

Ωστόσο, η φιλανθρωπική οργάνωση Cancer Research UK επισημαίνει πως «είναι πολύ νωρίς για αυτή την τεχνολογία και απαιτείται περαιτέρω έρευνα».

«Η κανονιστική έγκριση δεν παρέχει ενδείξεις αποτελεσματικότητας ή κλινικής χρησιμότητας σε αυτό το στάδιο – τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν σε μελλοντικές κλινικές δοκιμές της συσκευής πριν αυτή χρησιμοποιηθεί ευρύτερα», προσθέτει.

Ωστόσο, ο Δρ. Τόμπι Μπάσεϊ-Φίσερ, ο ιδρυτής της Entia, δηλώνει αισιόδοξος.

«Παρέχοντας πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ασθενών, η συσκευή δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να αντιμετωπίσουν προληπτικά τις επιπλοκές, μειώνοντας τις νοσηλείες και τις διακοπές της θεραπείας», δήλωσε ο Δρ. Μπάσεϊ-Φίσερ.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ