Βούτσεβιτς: «Θεωρώ την Ελλάδα φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

by admin
1 views

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr αναφερόμενος τόσο στην εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, την Ελλάδα, όσο και το ΝΒΑ και τους πολλούς ευρωπαίους που διαπρέπουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Αναφορικά στα ματς που έδωσε με την ομάδα του στο ΣΕΦ είπε:

«Είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες. Το περιμέναμε, ήταν ένα καλό τεστ για εμάς.

Η Ελλάδα έπαιξε πολύ δυνατά, είναι πολύ καλή ομάδα. Ήταν βέβαια το πρώτο μας παιχνίδι, σήμερα (κόντρα στις Μπαχάμες) προσαρμοστήκαμε περισσότερο. Οι Μπαχάμες έχουν δυνατή ομάδα, με τους 3 NBAers, έχουν πολύ ταλέντο, αλλά αισθάνομαι πως ήταν μια ευκαιρία για μας να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και να ετοιμαστούμε για τα προκριματικά».

-Το Μαυροβούνιο έχει μια αρκετά νέα ομάδα, διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Λειτουργείς ως μεγαλύτερος και ως δεύτερος προπονητής;

-Πράγματι είμαι ο μεγαλύτερος και ο πιο έμπειρος παίκτης. Είναι όμως ευχάριστο να βλέπω αυτά τα νέα παιδιά που έρχονται. Ξέρω ότι μια μέρα αυτοί θα είναι τα πρώτα ονόματα και μου είναι πολύ ευχάριστο. Είναι καλά παιδιά, δουλεύουν σκληρά και είναι ανταγωνιστικοί, όπως θέλω να τους βλέπω.

Επομένως, το απολαμβάνουμε και ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό τουρνουά και να υλοποιήσουμε το όνειρό μας.

-Πώς αισθάνεσαι όταν παίζεις για τη χώρα σου;

-Νιώθω υπέροχα. Είναι μεγάλη τιμή. Όλοι μας κοιτούν, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, και εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

Ανταγωνιζόμαστε με τις άλλες χώρες, σε όσα τουρνουά γίνονται σε όλο τον κόσμο. Πήγαμε στις Φιλιππίνες, στην Κίνα, παίξαμε EuroBasket. Είναι πάντα ωραίο να βρίσκεσαι σε τέτοιες συνθήκες, ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια. Είναι ξεχωριστό, εδώ δεν αλλάζεις ομάδες, είσαι πάντα στην ίδια χώρα, με τους ίδιους συμπαίκτες και χτίζεις ιδιαίτερες σχέσεις.

Δε θα έχω πολλές ευκαιρίες ακόμη, άρα το απολαμβάνω όσο μου δίνεται η δυνατότητα.

Ποια είναι η άποψή σου για την Εθνική Ελλάδας;

«Είναι καλή ομάδα. Έχουν ποιοτικούς παίκτες που αγωνίζονται στην EuroLeague, με μεγάλη εμπειρία. Τώρα και με τον Γιάννη, έχουν πολλούς τρόπους να επιτεθούν.

Καθοδηγούνται από τον θρύλο της EuroLeague Σπανούλη, που κουβαλάει μια τεράστια καριέρα.

Πάντα είχαν δυνατή ομάδα, και τους θεωρώ φαβορί να κερδίσουν το Προολυμπιακό Τουρνουά, ειδικά στην έδρα τους. Είμαι πολύ κοντινός φίλος του Νικ Καλάθη, που είναι σπουδαίος παίκτης. Πιστεύω πως θα πάνε πολύ καλά, το έδειξαν και στο ματς απέναντί μας.

Παλαιότερα, το NBA έμοιαζε κάτι μακρινό για τους Ευρωπαίους παίκτες. Πλέον τόσοι πολλοί έχετε γίνει σταρ. Τι σημαίνει αυτό;

-Το NBA έχει ανοίξει τις πόρτες του στους Ευρωπαίους. Βάζουμε συνέχεια πολλούς καλούς παίκτες.

Ο Γιάννης, ο Λούκα, ο Γουεμπανιάμα και άλλα νέα παιδιά. Έχει βοηθήσει επίσης, ότι πολλοί Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να παίζουν το άθλημα στο στυλ του NBA.

Το παιχνίδι αλλάζει και εξελίσσεται. Είναι θετικό για το παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και για εμάς να έχουμε τόσους Ευρωπαίους στο κορυφαίο επίπεδο.

-Θεωρείς πως όλο αυτό οφείλεται στο ότι το ευρωπαικό μπάσκετ πλησιάζει όλο και περισσότερο στο στυλ του NBA;

-Νομίζω κυρίως πως οι γενιές που βγάζει το ευρωπαικό μπάσκετ έχουν πολύ ταλέντο, αλλά και το NBA έχει αλλάξει ελαφρώς και ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά μας.

-Έχεις διαγράψει μια σημαντική καριέρα στο NBA. Σκοπεύεις να γυρίσεις κάποια στιγμή στην Ευρώπη;

-Δε νομίζω. Θα ήθελα να παίξω στο NBA όσο περισσότερο μπορώ. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και είναι πάντα ωραίο να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους.

Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όσο μεγαλώνω και τα πράγματα στο NBA αλλάζουν, αλλά δε νομίζω.


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ