Βουλγαρία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εμπειρογνωμόνων

by admin
0 views

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων που διοργάνωσε ο συνασπισμός GERB-SDS στη Βουλγαρία για το σχηματισμό κυβέρνησης εμπειρογνωμόνων.

Στη συνάντηση, προσκλήθηκαν τρία πολιτικά κόμματα που εισέρχονται στην 50ή Εθνοσυνέλευση – το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (DPS), «Συνεχίζοντας την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία» (PP-DB) και «Αναγέννηση». Δύο από τα μέρη αρνήθηκαν κατηγορηματικά να εμφανιστούν.

Ο συνασπισμός PP-DB έστειλε δήλωση Τύπου απευθυνόμενη στο GERB-SDS με το μήνυμα: «Πιστεύουμε ότι η προσέγγισή σας δεν μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης που να λειτουργήσει  προς το συμφέρον της χώρας».

Η «Αναγέννηση» τόνισε ότι το μόνο κόμμα που θα στηρίξει θα σχηματιστεί με την εντολή της. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του GERB-SDS κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων συναντήθηκαν με εκείνους του DPS. Μετά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι τα δύο μέρη έχουν παρόμοια σημεία στα προγράμματά τους σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για τη Βουλγαρία, σχετικά με το Σένγκεν, την ένταξη στην ευρωζώνη, την οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στις επενδύσεις, με σαφείς πολιτικές για την αγορά εργασίας κ.λπ.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το GERB-SDS πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), του “Υπάρχει τέτοιος λαός” (ITN) και του “Mεγαλείο“. Ο ασκών καθήκοντα προέδρου του BSP, Ατανάς Ζαφίροφ, έχει ήδη δηλώσει ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματιστεί από το GERB-SDS και το DPS. Ο αρχηγός του κόμματος «Mεγαλείο», Νικολάι Μάρκοφ, δήλωσε ότι δεν θα συζητήσει με τη διαπραγματευτική ομάδα του GERB για το σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι στις 13 Ιουνίου, ο αρχηγός του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι «τις επόμενες επτά ημέρες πρέπει να ψηφιστεί κυβέρνηση ή ο κόσμος να ξέρει ευθέως ότι πάμε σε εκλογές».

Πηγή: rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ