Βουλγαρία: Η συνοριακή αστυνομία διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί πλήρως στο χώρο Σένγκεν

by admin
0 views

Ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Βουλγαρικής Συνοριακής Αστυνομίας, Επικεφαλής Επίτροπος Anton Zlatanov, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι πλήρως έτοιμη να εισέλθει στον χώρο Σένγκεν, ο μόνος λόγος που αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη είναι το βέτο που επέβαλε η Αυστρία.

«Το κύριο μέρος του Συμφώνου Μετανάστευσης αφορά την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων για ανθρωπιστική προστασία και παρόμοια, που είναι εκτός του πεδίου της εργασίας μας στα σύνορα», είπε ο επίτροπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγωγή ενός ενιαίου συστήματος για ολόκληρη την Ευρώπη θα διευκολύνει τη διέλευση και τους ελέγχους. Αυτό το σύστημα θα περιλαμβάνει δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες πορτρέτου και πολλά άλλα.

«Έτσι, κάθε άτομο θα έχει βιομετρικά δεδομένα στο σύστημα και όπου κι αν σταματάει στην Ευρώπη, εμείς και όλοι οι συνάδελφοι στην Ευρώπη θα έχουμε πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες, έτσι ώστε αυτό το άτομο να αναγνωρίζεται πιο εύκολα», εξήγησε ο διευθυντής της Αστυνομία των Συνόρων..

Ο Ζλατάνοφ τόνισε ότι η μετανάστευση έχει μειωθεί πολύ, επειδή η Συνοριακή Αστυνομία έχει πλέον πλήρες προσωπικό και οι αστυνομικοί είναι εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα μέσα.

 «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μετανάστευση έχει πράγματι μειωθεί. Όλα τα άλλα στοιχεία είναι εικασίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πίεση, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να καταφέρνουν να περάσουν», εξήγησε ο Ζλατάνοφ, σημειώνοντας ότι τα βουλγαρικά σύνορα είναι εξοπλισμένα με επαρκή μέσα βιντεοεπιτήρησης και αισθητήρες και δεν διαφέρουν από αυτά στην Ευρώπη και γύρω από την κόσμος.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν γίνει δεκτές μερικώς στο Σέγκεν εάν εισέλθουν αεροπορικώς η δια θαλάσσης.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ