Βουλγαρία: Η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών διοργανώνει συνέδριο για τους κλιματικούς κινδύνους στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

by admin
2 views

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών Γιούλιαν Ρεβάλσκι μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κατά την ομιλία του σήμερα στην έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου για τους Κλιματικούς Κινδύνους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της 61ης συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ακαδημίας.

Ο Ρεβάλσκι δήλωσε ότι το συνέδριο υπογραμμίζει τον αρχικό σκοπό της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC), που ιδρύθηκε το 1988, ο οποίος είναι να δείξει στις κυβερνήσεις πώς να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή χρησιμοποιώντας την έρευνα και τα επιστημονικά ευρήματα.

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο εξετάζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, αποδίδοντάς τες στην κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε στα ευρύτερα θέματα παγκοσμίως που μπορεί να προκύψουν εάν δεν εφαρμοστούν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην περιοχή.

“Ο σκεπτικισμός για το κλίμα και ο συναγερμός για την κλιματική αλλαγή εμποδίζουν εξίσου την ανάπτυξη πολιτικής και την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε το πιεστικό θέμα της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος σας ως μέλη της επιστημονικής κοινότητας είναι σημαντικός”, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση. “Το υπουργείο μας εργάζεται επιμελώς για να καθιερώσει τη Βουλγαρία ως ένα κέντρο για τις επιστήμες της Μαύρης Θάλασσας και τα περιφερειακά κλιματικά θέματα. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και αναμένουμε ότι αυτή η δυναμική θα γίνει σύντομα μη αναστρέψιμη, δίνοντας τα αρχικά μας αποτελέσματα”.

Ο πρόεδρος της IPCC Τζιμ Σκέα εκφώνησε επίσης ομιλία κατά την έναρξη των εργασιών.

Η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων φιλοξενεί μια σειρά από εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον ρόλο που έχει η Βουλγαρία στην 61η σύνοδο της IPCC. Οι εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του δημάρχου της Σόφιας Βασίλ Τερζίεφ, στοχεύουν στη βελτίωση του διαλόγου και της συνεργασίας σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ