Βουλγαρία: Εννέα χώρες «παρούσες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικών Αναπαραστάσεων στο Φρούριο Τσάρεβετς

by admin
1 views

Αναπαραστάτες από εννέα χώρες θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ιστορικών Αναπαραστάσεων στο Τσάρνοβγκραντ, στο Φρούριο Τσάρεβετς, από τις 7 έως και τις 9 Ιουνίου, δήλωσαν οι διοργανωτές. Η 9η διοργάνωση του φεστιβάλ έχει θέμα “Παραμύθια και Θρύλοι” και σχεδόν 200 συμμετέχοντες να αναπαραστήσουν δραματικές και ρομαντικές στιγμές από την εποχή του Δεύτερου Βασιλείου της Βουλγαρίας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι τα ρουμανικά συγκροτήματα Brown Bear από το Βουκουρέστι, Black Dragon από το Μπρασόβ και Truverii, το ελληνικό Protospartarii από την Αθήνα και το σερβικό White Eagles από το Βελιγράδι.

Για πρώτη φορά, θα υπάρχουν αυτοαπασχολούμενοι αναπαραστάτες από την Ουκρανία, το Καζακστάν, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Μερικοί μεταξύ αυτών ζουν στη Βουλγαρία και θα αναπαραστήσουν την καθημερινή ζωή των λαών τους από τα μεσαιωνικά χρόνια, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μεσαιωνικών χειροτεχνιών, μόδας και μαγειρικής, τοξοβολία, διάφορα τουρνουά μάχης και κουκλοθέατρο βασισμένο σε βασιλικά παραμύθια και μύθους.

Το Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ του Τάρνοβγκραντ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Τάρνοβτσι, τον Δήμο Βέλικο Τάρνοβο στη βορειοκεντρική Βουλγαρία και το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ