Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση της πλειοψηφίας προσεύχεται για την «ελευθερία» της χώρας και το τέλος του «σκότους»

by admin
1 views

Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα πραγματοποίησε αυτήν την Κυριακή, μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, θρησκευτικές συναντήσεις στο Καράκας και σε αρκετές περιοχές της χώρας για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Edmundo González Urrutia και να ζητήσει «την ελευθερία» του, το έθνος της Καραϊβικής και το τέλος του «τόσο πολύ σκότους».

Στο Καράκας, ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Ενωτικής Πλατφόρμας (PUD), συνοδευόμενος από την οικογένειά του και την αρχηγό της αντιπολίτευσης María Corina Machado, ηγήθηκε εκδήλωσης στην πλατεία του Καράκας στην οποία παρευρέθηκαν δεκάδες οπαδοί του, ορισμένοι από τους οποίους διάβασαν, με μικρόφωνο, σύντομες φράσεις με αιτήματα προς τον Θεό.

«Κύριε, σε ζητάμε να περπατήσεις δίπλα μας σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το έθνος μας», είπε μια νεαρή γυναίκα που προσευχήθηκε επίσης για «καθέναν από τους πολιτικούς κρατούμενους, τους εξόριστους και τους διωκόμενους», ενώ μια γυναίκα ζήτησε βοήθεια για να «νικήσει το κακό» και για να θριαμβεύσει η «αγάπη, αλήθεια και ελευθερία» έναντι του «μίσους, του ψέματος και της καταπίεσης».

Για τον González Urrutia, ήταν μια «πολύ ιδιαίτερη μέρα», καθώς «συγκεντρώθηκαν κάτω από την ευλογία» του Θεού, ο οποίος, όπως εξέφρασε, «τους εμπνέει να συνεχίσουν μπροστά σε αυτό το μονοπάτι της ελπίδας, της πίστης και της ένταξης».

Ο πρώην πρέσβης επανέλαβε την υπόσχεσή του να ηγηθεί μιας κυβέρνησης «για όλους και για όλους», στην οποία «δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός».

«Είναι καιρός η Βενεζουέλα να βρει συμφιλίωση. Φτάνουν οι φωνές, αρκούν οι προσβολές, ήρθε η ώρα για επανένωση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Machado, για τον οποίο την ερχόμενη Κυριακή «η Βενεζουέλα θα ξεκινήσει μια νέα εποχή», ευχαρίστησε τον Θεό που «του επέτρεψε να είναι μέρος αυτής της τεράστιας υπόθεσης, αυτού του μεγάλου κινήματος που έχει φτάσει στα σπλάχνα, την καρδιά, τα σπίτια σε κάθε γωνιά» της χώρας και σε «όλα εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου υπάρχει ένας Βενεζουελανός σήμερα».

«Ο Θεός μας έχει ευλογήσει να είμαστε εδώ, ξεπερνώντας τόσες προκλήσεις, αντιμετωπίζοντας τόσα πολλά εμπόδια, όταν όλα έμοιαζαν σκοτεινά, όταν κανείς δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό για τη Βενεζουέλα να ξαναβρεί το φως, όταν νιώθαμε ότι είχαμε λιγότερη δύναμη, ότι ήμασταν λυπημένοι, κουρασμένοι ίσως, και προχωρήσαμε με αυτοπεποίθηση και πάντα σίγουροι ότι πηγαίναμε χέρι-χέρι με τον Θεό», εξέφρασε.

Στο τέλος της συνάντησης, πολίτες και ηγέτες της αντιπολίτευσης άναψαν κεριά ή φώτα στα τηλέφωνά τους ως μήνυμα ότι «το σκοτάδι κατακτάται» και ότι «το φως έφτασε» με τον González Urrutia ως «τον επόμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας», όπως εξήγησαν.

Μέσω του X, αυτός ο τομέας της αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι υπήρχαν επίσης συναντήσεις αυτού του τύπου σε κράτη όπως οι Trujillo, Guárico, Mérida, Nueva Esparta και Barinas, μεταξύ άλλων.

Στις επερχόμενες εκλογές, δώδεκα υποψήφιοι θα διαγωνιστούν, μεταξύ των οποίων και ο νυν αρχηγός του κράτους, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επιδιώκει για τρίτη συνεχόμενη εξαετή θητεία στην εξουσία.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ