Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ – Πόλεμος δηλώσεων στελεχών για την επόμενη μέρα στο κόμμα

by admin
1 views

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΕΡΤΝews, θέτει σε νέο πλαίσιο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όπου οι αναταράξει συνεχίζονται. Η προειδοποίηση Ανδρουλάκη ότι όσοι συντηρούν κλίμα εσωστρέφειας και τοξικότητας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων θα οδηγηθούν εκτός κόμματος, προκάλεσε αντιδράσεις. «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» απαντά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον στην αυριανή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Συνεχίζεται η ένταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς στελέχη αντέδρασαν στην προειδοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη που σήκωσε το γάντι λέγοντας ότι όσοι συνεχίζουν να συντηρούν κλίμα εσωστρέφειας μετα την ΚΕ θα μείνουν εκτός κόμματος.

Όπως είπε «δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της απαξίωσης. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα το επιτρέψω. Όποιος βγει με τοξικό λόγο, εσωστρέφεια και διχόνοια θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είναι έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή και όποτε κι αν γίνει η διαδικασία θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ απάντησε στον Χάρη Δούκα. «Επειδή χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις βολές του κύριου Ανδρουλάκη απάντησε εμμέσως ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την παρέμβασή του στη διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για βιώσιμες πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο. « να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα και να έχουμε τις απόψεις μας για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος. Η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα. Και το δεύτερο είναι πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις για να είμαστε αποτελεσματικοί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην απειλή διαγραφών από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «[…] Οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν. Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη; Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Δούκας έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία.»

Στελέχη αντέδρασαν στις προειδοποιήσεις για δραστικά μέτρα και ζητούν να επιταχυνθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες και άλλα συντάσσονται με την τήρηση του καταστατικού.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως κάθε πρόεδρος κόμματος έχει μία μεγάλη ευθύνη, η οποία υπερβαίνει την ευθύνη όλων ημών των υπολοίπων να κρατήσει ενωμένο το κόμμα συντεταγμένο, λειτουργικό, ώστε να δυναμώσει» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

«Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη νομίζω ότι χθες ρίξανε λάδι στη φωτιά. Οδηγούν στην πόλωση. Απειλές διαγραφών σε όσους κάνουν κριτική, παραπέμπουν στον παλαιοκομματικό αρχηγισμό κι όχι σε ένα ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα» υποστήριξε το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης.

«Πρέπει να τραβάμε κάπου μία κόκκινη γραμμή. Η κόκκινη γραμμή είναι να μην έχουμε τοξικό λόγο και να μην λέμε πολύ βαριά πράγματα δημοσίως, διότι αυτό μπορεί να πλήξει το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής.

«Ευρωεκλογές 2024: Μια πύρρειος νίκη. Προτείνουμε στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής να αποφασιστεί η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Νοέμβριο. Ενός συνεδρίου αναγέννησης και διεύρυνσης» αναφέρουν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

«Το ΠΑΣΟΚ προχωράει αυτόνομο, Έχει δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο από το 2021 τον Νίκο Ανδρουλάκη» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Τάσος Νικολαΐδης.

Τα επόμενα βήματα θα δρομολογηθούν στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ