Βίντεο που σοκάρει από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ: Αστυνομικός κλωτσά στο κεφάλι ακινητοποιημένο ύποπτο

by admin
1 views

Ένας αστυνομικός στο Μάντσεστερ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά από ένα «πραγματικά σοκαριστικό» βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να δέχεται κλωτσιά στο κεφάλι και να ποδοπατείται στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας «ντροπή». Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ η αστυνομία του Μάντσεστερ (GMP) δήλωσε νωρίτερα ότι κατανοεί το «τεράστιο αίσθημα ανησυχίας και προβληματισμού που νιώθουν οι άνθρωποι» μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το  βίντεο καταγράφει έναν αστυνομικό να κρατάει Taser πάνω από έναν άνδρα που βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος και στη συνέχεια να τον κλωτσάει στο κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το βράδυ, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στον Τερματικό Σταθμό 2 του αεροδρομίου του Μάντσεστερ μετά από αναφορές για καυγά. Στη συνέχεια άλλο βίντεο δείχνει αστυνομικό να ρίχνει σπρέι πιπεριού σε άτομο που βιντεοσκοπούσε.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ (GMP) ανέφερε ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση στο Ανεξάρτητο Γραφείο Διερεύνησης Αστυνομικής Συμπεριφοράς ( IOPC ) για διερεύνηση. 

Πλήθος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ροτσντέιλ κατηγορώντας την αστυνομία για ακατάλληλη συμπεριφορά και θεσμικό ρατσισμό.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Andy Burnham, και ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Αστυνομικών, Andy George, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το περιστατικό και την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.

Η υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Dame Diana Johnson, δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter): «Είμαι ενήμερη για το ανησυχητικό βίντεο και κατανοώ την ανησυχία των πολιτών . Έχω ζητήσει πλήρη ενημέρωση από την Αστυνομία του Μάντσεστερ».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ