Βίντεο: Εντυπωσιάζουν οι αγώνες με βάρκες-δράκους στο Χονγκ Κονγκ

by admin
0 views

Ήχοι από δυνατές τυμπανοκρουσίες και επευφημίες του πλήθους γέμισαν τον αέρα καθώς οι βάρκες δράκοι τάραζαν τα νερά στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, στο ετήσιο φεστιβάλ βάρκας δράκου.

Εκατοντάδες κωπηλάτες έκαναν πάταγο στα νερά του λιμανιού του Αμπερντίν, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 29 αγώνες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη σε κλίμακα εκδήλωση του είδους της στην πόλη. Ταυτόχρονα, εκτυλίχθηκαν αγώνες σε διάφορες συνοικίες του Χονγκ Κονγκ.

Ενώ οι αγώνες με βάρκες δράκους ξεκίνησαν από τη νότια περιοχή Lingnan της Κίνας πριν από 1.000 χρόνια, η σύγχρονη εκδοχή τους έχει τις ρίζες της στο Χονγκ Κονγκ, ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας, πριν από περίπου 40 χρόνια.

Οι ρίζες του φεστιβάλ ανάγονται στην τραγική αυτοκτονία του αγαπημένου Κινέζου ποιητή και αριστοκράτη Κου Γιουάν, ο οποίος επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του πνιγμένος σε ένα ποτάμι. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα ψάρια από το να καταναλώσουν το σώμα του, οι ντόπιοι έριχναν ζυμαρικά από ρύζι στον ατμό στο ποτάμι και κωπηλατούσαν δυνατά κόντρα στο ρεύμα. Αυτή η παράδοση εξελίχθηκε σε ετήσιο έθιμο που περιλαμβάνει την κατανάλωση ζυμαρικών ρυζιού στον ατμό και τη συμμετοχή σε αγώνες με βάρκες δράκους.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ