Αυστραλία: Επεισοδιακή διαδήλωση εναντίον εμπορικής έκθεσης πολεμικού υλικού στη Μελβούρνη

by admin
1 views

Σποραδικές συγκρούσεις με την αστυνομία και κυκλοφοριακό χάος και μάλιστα σε ώρα αιχμής λαμβάνουν χώρα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Μελβούρνης.

Οι συγκεντρωμένοι εναντιώνονται στην πραγματοποίηση της έκθεσης αμυντικού υλικού (Land Forces Defence expo) η οποία διεξάγεται όπως είχε προγραμματιστεί σε Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να επιτίθενται στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες ακόμη και κόπρανα αλόγων.

Αυστραλία: Επεισοδιακή διαδήλωση εναντίον εμπορικής έκθεσης πολεμικού υλικού στη Μελβούρνη

Η αστυνομία η οποία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα με ενισχυμένες δυνάμεις 2000 ενστόλων, κινητοποίηση της  μονάδας ιππικού αποκατάστασης τάξης και άλλες ενέργειες, έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα «ατσάλινο τείχος» περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου.

Στις προκλήσεις των διαδηλωτών η αστυνομία απάντησε με ενέργειες ήπιας απώθησης, περιορισμένη και στοχευμένη χρήση σπρέι πιπεριού, εκτόξευση χειροβομβίδων λάμψης-κρότου και συλλήψεις.

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται με την αστυνομία να υπολογίζει σε 20-25.000 τους συγκεντρωμένους οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά της επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα και εναντίον των στρατιωτικών εξοπλισμών και εξαγωγών με έμφαση σε όσες κατευθύνονται ειδικά προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας και προστασίας και αποκατάστασης της δημόσιας τάξης τα τελευταία 23 χρόνια.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ