Αυξημένο το ποσοστό προσέλευσης στην Κύπρο – Ένα μικροεπεισόδιο «διαμαρτυρίας»

by admin
1 views

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Κωστής Κωνσταντίνου

Ομαλά… σχεδόν και με αυξημένη την προσέλευση σε σχέση με άλλες Ευρωεκλογές συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τις εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μέχρι τις 10:00 είχε ψηφίσει το 11.8% του εκλογικού Σώματος ενώ το 2019 το ποσοστό ήταν 7.3%.

Έρευνα για ποινική υπόθεση, ωστόσο, διεξάγεται εναντίον 58χρονου, ο οποίος έσκισε ψηφοδέλτια στην επαρχία Λευκωσίας, δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακή Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, κατά την πρώτη ενημέρωση της ημέρας σχετικά με την εκλογική διαδικασία. Το άτομο δεν συνελήφθη, διευκρίνισε η Αστυνομία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ ο 58χρονος ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα δήλωσε ότι ζήτησε να του δώσουν μόνο τα ψηφοδέλτια των διαδικασιών που τον ενδιαφέρουν. «Μου είπαν δεν γίνεται και μου έδωσαν έξι. Ψήφισα αυτό που ήθελα και μετά πήγα και έριξα τα τρία χαρτάκια που ψήφισα. Μου είπε η επικεφαλής του εκλογικού κέντρου ότι είμαι υποχρεωμένος να ρίξω και τα άλλα τρία. Αντέδρασα και είπα όχι. Δεν θα με αναγκάσουν να ψηφίσω κάτι που δεν θέλω.. δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα στην αποχή», είπε. ι βέβαια όλες οι υπηρεσίες, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τόσο στην Αττική όσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά καθώς και στα περιφερειακά τμήματα, θα είναι σε εγρήγορση προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και θα ζητήσουν τη βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ