Αυλαία στο αρχαιότερο τουρνουά εθνών στον κόσμο

by admin
2 views

Την αυλαία θα σηκώσουν η κάτοχος και παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή- με προπονητή τον Λιονέλ Σκαλόνι και με 21 παίκτες από την ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο- και o Καναδάς στην Ατλάντα, στo “Mercedes-Benz Stadium”, μπροστά σε 71.000 θεατές, σ’ ένα από τα 14 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους 32 αγώνες της διοργάνωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η Αργεντινή απέναντι στον 49ο Καναδά, ο οποίος με τον νεοδιορισμένο Αμερικανό προπονητή Τζέσε Μαρς, χρησιμοποιεί το τουρνουά ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 το οποίο θα διοργανώσει από κοινού με τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Οι Αργεντινοί, έφτασαν στους τελικούς το 2015 και το 2016 και τερμάτισαν τρίτοι το 2019, διατηρούν το ρεκόρ όλων των εποχών της διοργάνωσης με 34 τερματισμούς στην πρώτη τριάδα και 128 νίκες σε αγώνες.

Και αυτή η διοργάνωση, όπως η προηγούμενη στη Βραζιλία θα έχει 16 ομάδες. Δέκα θέσεις ανήκουν στις ομάδες από την Conmebol, ενώ οι υπόλοιπες έξι κατανεμήθηκαν μεταξύ των χωρών της CONCACAF, στις οποίες είχαν πρόσβαση μέσω μιας προκριματικής φάσης: ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Παναμάς και Τζαμάικα.

Οι όμιλοι του τουρνουά

1ος όμιλος: Αργεντινή, Περού, Χιλή και Καναδάς.

2ος όμιλος: Μεξικό, Ισημερινός, Βενεζουέλα και Τζαμάικα.

3ος όμιλος: ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Παναμάς και Βολιβία.

4ος όμιλος : Βραζιλία, Κολομβία, Παραγουάη και Κόστα Ρίκα.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ