Ατσάλινη Γαλλία, “έπνιξε” τη Γερμανία στο θρίλερ και έφυγε για τελικό

by admin
1 views

Η εκπληκτική Γαλλία επανέλαβε την εμφάνιση που έκανε απέναντι στους Καναδούς στον προημιτελικό και επιβλήθηκε της Γερμανίας με 73-69, παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ολμυπιακού τουρνουά.

Η Γερμανία ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τους Γάλλους να “ματώνουν” για να σκοράρουν και να μην μπορούν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους, και κυρίως τον Φρανζ Βάγκνερ που μπήκε με πολύ μεγάλη ορμή στο ματς.

Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί απέκτησαν νωρίς το πρώτο διψήφιο ποβάδισμά τους 2-12, με τον Βενσάν Κολέ να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους και την έφεραν στο γνωστό τους επίπεδο, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους σταρ των Γερμανών (Βάγκνερ, Σρέντερ), όσο και στη γενικότερη επιθετική τους λειτουργία.

Δε βρήκαν, όμως, λύση, στη δική τους δυστοκία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να παραμείνουν για πολύ λίγο κοντά στο σκορ, με το 16-18 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου να γίνεται 18-28 στις αρχές της δεύτερης.

Παρ’ όλα αυτά, οι Γάλλοι με όπλο την άμυνά τους “βραχυκύκλωσαν” τους φιλοξενούμενους, πήραν επιθετική βοήθεια από πολλούς παίκτες, με πρωτοστάτη τον εκπλκητικό Κορντινιέ, που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στον προημιτελικό με τον Καναδά.

Κάπως έτσι, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλοι (33-33), και να στείλουν μήνυμα για έναν συγκλονιστικό ημιτελικό.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ αποφασισμένες και ιδιαίτερα εκρηκτικές παράγοντας πολύ ωραίες φάσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ο ασταμάτητος Γιαμπουσέλε σκόραρε επτά συνεχόμενους πόντους της ομάδας του (45-42), και ο Σρέντερ ισοφάρισε με τρίποντο (45-45).

Η Γαλλία πέρασε ξανά σε θέση οδηγού με γκολ-φάουλ του Μπατούμ (48-45), ενώ λίγο αργότερα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της με τρίποντο του Φουρνιέ (56-50), το οποίο έβαλε “φωτιά” στο γήπεδο, και ανάγκασε τον Γκόρντον Χέρμπερτ να πάρει τάιμ-άουτ. Παρ’ όλα αυτά, το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Γιαμπουσέλε αύξησε κι άλλο την απόσταση (58-50), και ο Μπόνγκα με μεγάλο τρίποντο κράτησε κοντά την ομάδα του (58-53), αλλά ο πολύ άστοχος μέχρι τότε Γουεμπανιάμα απάντησε με τον ίδιο τρόπο (61-53). Έπειτα, ο Ντιλικινά “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 13 πόντους (66-53).

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ανέβασαν την έντασή τους, επιχείρησαν να πλησιάσουν (67-60) με τον Ομπστ να ευστοχεί σε ένα εκπληκτικό τρίποντο δύο λεπτά πριν το τέλος (69-63), και ο Σρέντερ μείωσε ακόμη περισσότερο (69-65). Ο Λεσόρ έβαλε 1/2 βολές, και ο Φρανζ Βάγκνερ έριξε τρίποντη “βόμβα” για το 70-68. Ο Μπατούμ αστόζησε για τρεις, αλλά ο Φρανζ Βάγκνερ σε μια άτυχη στιγμή γλίστρησε και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, παραχωρώντας την κατοχή στους “Τρικολόρ”.

Μετά από 1/2 βολές του Γουεμπανιάμα, οι Γερμανοί είχαν 12 δευτερόλεπτα για μια τελευταία επίθεση. Ο Κορντινιέ έκανε φάουλ στον Σρέντερ, που απώλεσε μία προσπάθεια από τη γραμμή της φιλανθρωπίας αφήνοντας ένα “μαξιλαράκι” στη Γαλλία (71-69).

Ο Κορντινιέ ήταν ο επόμενος που βρέθηκε στη γραμμή και δεν έκανε λάθος (73-69). Ο Σρέντερ αστόχησε από το κέντρο και το γήπεδο “εξερράγη”, πανηγυρίζοντας έναν σπουδαίο θρίαμβο.

Το δίδυμο των Γκέρσον Γιαμπουσέλε (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Αϊζάια Κορντινιέ (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν για μια ακόμη φορά απολαυστικό, όπως και ο Ματίας Λεσόρ (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) με την αστείρευτη ενέργειά του. Ο Γουεμπανιάμα προσέθεσε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όντας όμως εντυπωσιακά άστοχος (4/17 σουτ).

Για τους Γερμανούς, ο Σρέντερ σκόραρε 18 πόντους με άσχημα ποσοστά (6/17 σουτ), ο Τάις (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) πάλεψε όσο μπορούσε, ενώ ο Φρανζ Βάγκνερ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, καθώς έβαλε επτά από τους 10 συνολικά πόντους του στην πρώτη περίοδο, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-33, 56-50, 73-69.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ